Защо не бива да се подарява часовник

часовник

Много хора са чували, че  да се подари часовник е лоша поличба. И това не е изненадващо, защото има неща, които не бива никога да се подаряват. Но  нещата с часовника са по-сложни.

Тази поличба има китайски произход. В днешно време, дори и европейците се стараят да не подаряват часовник. Малко хора знаят, че йероглифът, обозначаващ часовник в китайската култура, прилича на йероглифа за  “смърт”. Смята се, че китайското суеверието се е разпространило по целия свят поради тази причина.

Съществува легенда с източен произход, че часовниците имат изключително силна негативна енергия. Това  особено важи за старинните часовници – в случая отрицателната енергия на самите часовници взаимодейства с аурата на старостта, което значително увеличава негативното въздействие. Това поверие  идва при нас от източното учение Фън Шуй, което категорично забранява да се подарява часовник, и по принцип съветва да не се държат стари вещи у дома.

Някои знахари, магьосници и ясновидци смятат, че часовникът привлича зли духове. Да подарите часовник на  приятел или любим човек, рискувате да го загубите – буквално или в преносен смисъл.

Как да се избегне такъв негативизъм

Ако все пак искате да подарите часовник и заедно с това да се избегне негативизъм, човекът задължително трябва да го плати,   но сумата може да е чисто символична – няколко монети са  достатъчни.

В никакъв случай не приемайте часовник като подарък от непознат или  слабопознат човек. Ако часовникът е подарен с любов, шансът да се избегнат проблеми или  привличане на отрицателно въздействие е доста висок. Но ако ви го е подарил непознат или някой, който едва познавате, това може да има изключително негативни последици за вас.

И накрая, не забравяйте, че във всяка култура и във всяка страна е забранено да се подаряват часовници на стари хора, защото те се борят с времето, опитвайки се да спечелят за себе си възможност да останат по-дълго с  децата и внуците си. Това е особено вярно за суеверните хора. Вие можете сериозно да ги обидите с такъв подарък.

На пръв поглед може да изглежда, че  такъв прост битов предмет, като часовник, е безобиден, но това не е така. Той е в състояние да привлече лош късмет,  като направи живота на човек нещастен, затова правете такъв подарък само на  себе си – само в такъв случай ще сте в безопасност.

инфо: bg.checkonline4you.com

Вижте още: 

КАКВО ОЗНАЧАВА, АКО ЧАСОВНИКЪТ ПОКАЗВА 11:11?

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.