Здрава психика – няколко съвета, които ще ви бъдат полезни

щастиеВажни съвети за здрава психика

За да имате здрава психика, вие трябва да се отърсите от напрежението и да се отдадете на един в пъти по-спокоен живот. Всичко, което се върти в главата ви всъщност има лесно решение, стига да съумеете да стигнете до този извод сами. Контролът над психическото състояние е от основно значение за наличието на една здрава психика.

Какво да направим, за да се усмихваме по-често? Като цяло всеки човек е различен и има своите особености на психиката. При определени хора тя е здрава, а при други е доста разклатена. Емоциите и преживяванията дневно влияят на всичко това, което се случва в съзнанието ни. То главно засяга нервното състояние, като се проявява всилна раздразнителност и притеснение.

При наличието на слаба психика, хората рухват много по-лесно, лабилни са и преживяват дори малките неуспехи по особено силен и емоционаленза тях начин. При жените изразяването на емоции става по доста по-различен начин от изразяването при голям процент от мъжете. Сълзи, ярост, паника, нервно напрежение дори от малките неща.


Как да се справим с тези проблеми?

Насочете мисълта си към нещо приятно, не се натоварвайте с излишни проблеми, които влияят зле на психиката ви, усмихвайте се, макар да не ви е лесно, имайте смелост да се изправите пред трудностите с високо вдигната глава. Много е важно да вярвате.

Когато вие разберете и осъзнаете, че притежавате огромна сила, която само е чакала да бъде отключена, половината от проблемите ви ще изчезнат. Поемете първата крачка и работете над това. Направени са изследвания, които потвърждават, че редовното спортуване влияе за поддържане на здрава психика.

Ако правите физически упражнения в умерени граници обаче. Учените са установили, че всички, които тренират от 3 до 6 часа седмично, са в пъти по-добро психическо здраве от останалите хора. При положение, че тренирате повече от 7 часа, ще установите, че по-често страдате от тревожност и изпадате в депресивни състояния. За здрава психика трябва да се работи ежедневно.

инфо: zdrave.ws

Вижте още: 

НЕГАТИВНИ МИСЛИ? ВИЖТЕ КАК ДА СЕ ОТЪРВЕТЕ ОТ ТЯХ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.