Зелена комета озарява небето дни преди Коледа

Към Земята приближава „Коледна комета“, която ще може да бъде видяна с просто око. Оцветена е в зелено и при добро време ще представлява невероятна гледка, обещават астрономите.

Тя ще се приближи на 16 декември и това ще е нейната 10-та най-близко документирана поява в историята на човечеството. Аматьорите астрономи по целия свят вече са се приготвили да заснемат събитието.  Кометата 46P Wirtanen се е появила и в същата нощ, когато е бил роден Исус, твърдят още те.

А как да бъде видяна?

„Ако се отдалечите от осветени места и се ориентирате с помощта на небесна карта или просто се взирате достатъчно дълго, ще забележите дори и сега малко петно, което се намира в съзвездието Eridanus. На снимките то излъчва ярка зелена светлина“, обяснява астрономът Джон Бърстейн от НАСА. Траекторията, по която ще премине кометата Кометата ще се приближи до Земята на растояние от около 11,6 милиона километра, което е в 30 пъти повече, отколкото Луната. При максималното си доближаване небесното явление ще се движи в областта на съзвездието Телец. За да видите добре кометата, трябва да се намирате на място, отдалечено от светлини, а също така и чисто от смог. За това дали наистина по времето, когато е бил роден Исус наистина е минавала комета край Земята, се водят спорове. От астрономична гледна точка може да става въпрос за излъчване на енергия от планетите. За първи път италианският художник Джото ди Бондоне изобразява като комета Витлеемската звезда.

инфо: novini.bg

Вижте още:

Кратката история на Халеевата комета, която всява страх у хората хиляди години

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Древни символи разкриват опустошителен удар с комета преди 13 000 години

Извънземни ли са октоподите? Изследване предполага, че яйцата им са дошли с комета

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.