IQ-то на децата зависи от възрастта на техните майки

iq ooБритански учени са тествали умственото развитие на децата, родени в 176 семейства. Най-лошите резултати са имали юношите,  родени от млади майки, и журналистите веднага заключили, че децата, родени от жени на 16-22 години, не се отличават с особен интелект.

Според учените,  жените, които стават майки твърде рано, много по- често изпитват стрес по време на бременност, тъй като повечето от тях  не са планирали да имат деца.

Изненадващо е, но майките, които са родили първото си дете на възраст от 23-28 години, са имали спокойна  бременност – симптоми на психоза е наблюдавана само в 18% от тях.

Британско изследване е обхванало 11 годишен период. През това време децата, които са родени през 2001-2002 г.,  не само да пораснали, но и  усвоили определни  знания.

Учените отбелязват, че кръгозорът на учениците, родени от млади майки,  се оказал доста тесен ( IQ на децата бил под средното ниво). Освен това  19,4% от учениците, които са родени от майки -тийнейджърки,  имали емоционални проблеми при общуване с учители и връстници.

инфо: http://30dumi.eu

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.