Зоната на тишината в Мексико

2

Зоната на тишината е малка пустинна територия в Мексико, намираща се между три щата – Чихуахуа, Дуранго и Коахуила.

За наличието на необясними аномалии пръв съобщил пилотът Франциско Сарабиа (Francisco Sarabia) през 30-те години на миналия век. Той прелитал над мястото, когато всичките му инструменти, включително и радиото, спрели да работят.

След това, през 70-те години вниманието отново било привлечено към Зоната на тишината. Тогава, американска ракета, изстреляна от ракетната база White Sands, необяснимо била привлечена точно към тази местност. Мексиканското правителство позволило на военновъздушните сили на САЩ да разследват мястото, където се е разбила ракетата. Тогава и причината за странното придърпване станала ясна. Изследователите разбрали, че през Зоната на тишината не могат да преминават никакви сигнали, включително радио и сателитни такива. Този странен феномен бил причинен от аномалия в магнитното поле, която създавала нещо като тъмна зона (оттам идва и името на местността).

Оттогава мястото е изследвано по-задълбочено, а мексиканското правителство дори е построило изследователски комплекс, целта на който би трябвало да бъде разучаването на живите организми в Зоната на тишината. Но съществуват спекулации, че правителството изследва повече отколкото признава, а и аномалиите не свършват дотук.

Едно от необичайните неща в Зоната на тишината са високите нива на магнетит и уран. Според учените точно тези елементи създават електромагнитни импулси, които са причина за невъзможността да се предават сигнали в местността. По неизяснени причини Зоната на тишината привлича и необичайно много метеорити.

От десетки години местните съобщават за странни светлини, НЛО и извънземни. Някои дори смятат, че Зоната на тишината се използва като портал между различни светове. Местни фермери разказват истории за странни фигури, появяващи се от нищото. Мистериозните същества винаги казвали, че идват „от горе“. Всъщност в повечето истории се разказва за три едни и същи руси същества. Има и свидетелства за летящи чинии, които изгаряли растенията на мястото, на което кацали.

Интересно е да се спомене, че Зоната на тишината се намира на същия географски паралел с египетските пирамиди и Бермудския триъгълник. Учените от мексиканския изследователски институт са нарекли местността Морето на Тета, защото преди милиони години Зоната на тишината се е явявала дъно на океан. Какво означава цялата тази информация и може ли тези аномалии да бъдат обяснени?

Официалните институции мълчат по въпроса за извънземно присъствие в Зоната на тишината, но със сигурност няма как всички свидетели да лъжат или да си въобразяват. Ако в местността има някакво аномално магнитно привличане, то би трябвало да се изследва къде точно свършва ефектът му. Възможно ли е да Зоната на тишината да има сходство с Бермудския триъгълник? И каква би могла да е причината на Земята да съществуват такива аномални зони, чиято природа дори правителствата не желаят да разберат?

инфо: megavselena.bg

Вижте още: 

ИЗВЪНЗЕМНИТЕ ЗАЩИТНИЦИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.