Иван Гешев поиска почти военно положение у нас

Привърженик съм на това, че трябва да се готвим за най-лошото. Това, което мисля, е, че времето изтича като пясъчен часовник, но в нашия случай това време вече е изтекло. Имах някаква надежда, че на нас ще ни се размине, обаче вече не съм сигурен, че ще ни се размине. Изправени сме пред извънредна ситуация, която ще се превърне във военно положение. Мерките към днешна дата не са актуални, а утре ще са безсмислени. Това заяви главният прокурор на България Иван Гешев в Комисията по правни въпроси в Народното събрание, предаде репортер на Novini.bg

,,Това, което наблюдавам към момента, е, че ситуацията се променя с часове и това е доста деликатен коментар. Процесите, които текат, наподобяват на процесите в Италия и други страни. Отговорност на държавата е да се заемат твърди, адекватни и навременни мерки, защото утре ще е късно. Това, което аз смятам, е, че трябва да се вземат много по-радикални мерки. Щети ще има, само че залогът не е икономиката. Какво е икономиката ни без хората?! Икономика се възстановява, държава се възстановява, но не се възстановява животът на хората. Нека да се приемат радикални решения, колкото и крайни да са те. Трябва проблемът да се реши, когато е в началото, така че съм сигурен, че всички полагат усилия, но мерките трябва да са радикални“, категоричен е в преценката си главният прокурор.

,,Незабавно трябва да се мине в режим на почти военно положение. Освен това смятам, че крайно наложително да бъде поставен под карантина град Банско. Но пак казвам – отговорността е на законодателната и изпълнителната власт“, подчерта още главният прокурор.

,,Няма да има кой да ни избира при политически избори, ако сега не се предприемат извънредни мерки, защото просто няма да има хора. Искам да напомня също така, че в България има застаряващо население и това е начинът за спасяването на българските граждани. Трябва да се вземат трудни и тежки решения и то веднага, за да се запази животът на хората“, допълни в заключение Иван Гешев.

Можете да следите актуалните данни за смъртоносния китайски коронавирус в реално време ТУК или ТУК

инфо: novini.bg

Вижте още:

Колко смъртоносен е коронавирусът, да се плашим ли

Коронавирусът – изтекло биооръжие? История на патогените в биологичната война

Лекар от Ухан призна: Да, криехме коронавируса

Книга, публикувана през 1981 г., предрича епидемията от коронавирус през 2020

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.