Известни актьори, музиканти и писатели, изчезнали безследно

Има много истории за безследно изчезнали хора. Някои са станали популярни именно заради мистериозното си изчезване. Но има и други, които са били известни, преди да се изпарят при странни обстоятелства.

Ето историите на актьори, музиканти и писатели, изчезнали мистериозно.

Джо Пихлър

Джо Пихлър е дете актьор, известен най-вече с ролите си в Бетовен 3 и 4. Изчезва от родния си град на 5 януари 2006, когато е на 18 години. Вечерта отива да играе карти в дома на приятел, а след това оставя няколко приятели в къщите им и се отправя към дома си. Около 4 сутринта Джо провежда странен разговор с приятеля си, в който е раздразнителен и говори неразбираемо през плач, преди да затвори. Това е последният път, в който някой го чува. На 9 януари колата му е намерена изоставена край реката, като липсват само ключовете от нея и портфейлът му. Апартаментът му е отключен и със светнати лампи, намерена е странна ръкописна бележка. Властите смятат, че се е самоубил, но тялото му не е открито.

Шон Флин

Снимка: mysteriousuniverse.org

Шон Флин също е актьор, изчезнал при странни обстоятелства. Като актьор остава в сянката на баща си, затова опитва различни други професии. Постига големи успехи във фотожурналистиката, особено във военни зони. През април 1970 г. заедно със свой колега изчезва в Камбоджа при опит да направи близки снимки на партизанските воини. Смята се, че са отвлечени, подобно на много други журналисти, но не е искан откуп, а телата не са открити, въпреки че са положени много усилия.

Кони Конвърс

Снимка: mysteriousuniverse.org

Кони Конвърс е композиторка и певица, творила през 50-те години на миналия век. Въпреки че не е разбрана от съвременниците си, днес е считана за един от първите модерни певци композитори. През 1961 г. се отказва от музиката, страда от депресия, алкохолизъм и здравословни проблеми. През лятото на същата година изпраща серия от писма до близките си, в които казва, че е приключила с оплакванията и ще започне начисто. Натоварва вещите в колата си и изчезва от лицето на земята, като не са открити нито тя, нито колата.

Джим Съливан

Снимка: mysteriousuniverse.org

Мистериозно изчезва и известният музикант Джим Съливан. Когато кариерата му започва да запада, той страда от депресия и алкохолизъм, бракът му се разпада. На 4 март 1975 Съливан тръгва с колата си към Нашвил, където се надява да възроди кариерата си. Регистрира се в мотел в Санта Роса, Ню Мексико, а на другия ден е забелязан в ранчо на 40 км от там. Тогава е видян за последно. Колата му е намерена в същото ранчо – заключена и изоставена, а в нея били парите, дрехите, китарата и кутия с непродадените му записи. Версиите са убийство, отвличане, че се е загубил в пустинята и е умрял. Не е открит въпреки интензивните издирвания.

Ричи Едуардс

Снимка: mysteriousuniverse.org

На 1 февруари 1995 г. изчезва британската рок икона Ричи Едуардс. Трябвало е да се качи на самолет за САЩ, но изчезва от хотелската си стая. Колата му е намерена на 14 февруари до моста Севърн, свързващ Англия и Уелс. По време на разследването изникват множество странни улики и свидетелства, но нищо не помага за намирането му. Не е намерено и тялото на Едуардс, което би потвърдило версията за самоубийството му.

Оскар Зета Акоста

Снимка: mysteriousuniverse.org

Оскар Зета Акоста е американски адвокат, политик и романист. През май 1974 се отправя към Месатлан, Мексико. Обажда се на сина си и му казва, че ще се качи на лодка, пълна с кокаин, след което изчезва. Версиите са много – политическо убийство, убийство от наркотрафиканти, свръхдоза наркотици, но тялото му не е открито. Има и версии, че е останал в Мексико, загърбвайки досегашния си живот, както и че се е преместил в Маями, но не са доказани.

Барбара Нюъл Фоле

Снимка: mysteriousuniverse.org

Барбара Нюъл Фоле се смята за гений. Написала е първия си роман през 1927, когато е само на 12. Две години по-късно пише и втория. Но тогава нейният баща, с когото е много близка, изоставя семейството си заради друга жена. Младата писателка е съкрушена. На 7 декември 1939 Барбара излиза от къщи след караница със съпруга си и никога не се връща. Съпругът изчаква цели две седмици, докато я обяви за изчезнала, мислейки, че тя ще се върне през това време. Не са намерени никакви следи от младата писателка.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Мистериозно изчезналите артефакти на човечеството

20 години по-късно: От изчезналите в Добрич няма и следа

Загадъчно изчезналите експедиции

Смразяващата истина за изчезналите бебета в Израел

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.