Извънземни в древното изкуство

1

Посещавали ли са ни извънземни в миналото? Освен в древните артефакти, може би трябва да потърсим отговора и в изкуството на древните хора. Някои от тези рисунки са толкова странни, че обичайните обяснения просто не важат.

2

Петроглифи на хиляди години, дело на древните индианци от американския югозапад, изобразяват много странен обект. Според легендите два летателни апарата се сблъскали високо в небето и единият се разбил в района на Долината на смъртта. С друг летателен апарат пристигнали хора, които ремонтирали кораба, а през това време били наблюдавани от местните индианци.

3

Това изображение (горе) от XVIII век е открито в ръкописа “Annales Laurissenses” (от лат. Книги за исторически и религиозни събития). То описва саксонската обсада на френския замък Сигисбург през 776 г. Кръстоносците обградили напълно французите, но тогава в небето изведнъж се появили „горящи щитове“. Според ръкописа неидентифицираните летящи обекти били забелязани първо над църквата. Саксоните решили, че Бог защитава французите и бързо избягали от „горящите щитове“.

4

Това изображение (горе) е от френската книга Le Livre Des Bonnes Moeurs (Книга за морала), написана от Жак Легранд (Jacques Legrand) през 1338 г. Огромната сфера наподобява балон с нагорещен въздух, но такива не са съществували във Франция през XIV век. На картината се виждат и няколко „дневни звезди“, както и странни лица върху скалите.

5

На фрески из цяла Европа са изобразени космически кораби в небесата. Стенната рисунка „Разпятие“ (горе) е на почти 700 години. На нея се виждат два космически кораба, които сякаш се преследват.

6

„Чудото на снега“ е дело на Мазолино да Паникале. Фреската е създадена през 1400 г. и се намира в църквата Св. Мария Маджиоре. На нея се виждат Исус и Мария, които стоят на много странни „лентикулярни облаци“, или пък са придружени от армада летящи чини, простиращи се чак отвъд хоризонта.

7

На картина от 1710 г., дело на фламандския художник Аерт де Гелдер, се вижда подобен на диск обект, който осветява Йоан Кръстител и Исус. Не може да се отрече, че дискът много напомня на съвременната ни представа за НЛО. Какво ли е накарало художника да комбинира тези два мотива?

инфо: drevnite.com

Вижте още: 

ИЗВЕСТНИ КАРТИНИ СЪС СКРИТИ ПОСЛАНИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.