Известни картини със скрити послания (част 1)

Те са не просто прочути произведения на изкуството. При по-внимателно вглеждане може да видим някои странни, мистериозни и необясними неща, пише Amazing Beautiful World.

10. Мадона със св. Джованино – Доменико Гирландайо, края на 15. век

a1

Картината изобразява Богородица и едно доста здраво на външен вид бебе Исус, но дори изненадващо мускулестата физика на младенеца не е най-интересното нещо тук. Ако се вгледате в задния фон, ще видите мъж, който закрива очите си заради ярката светлина от неидентифициран предмет в небето. НЛО? Може би. Векове преди инцидента в Розуел човечеството очевидно е било запленено от идеята за странни същества, идващи от небето.

9. Тайната вечеря – Леонардо да Винчи, 1498 г.

a2

Много се е говорило за тайните послания в „Тайната вечеря“, като специално внимание й бе отделено в книгата „Шифърът на Леонардо“ на Дан Браун. Ето ви още три скрити неща.

Най-напред компютърният експерт Славиша Пеши твърди, че при налагане на полупрозрачна версия върху оригинала, в двата края на масите се появяват рицари тамплиери, а някой държи бебе отляво на Исус.

Музикантът Джовани Мария Пала пък отбелязва, че ръцете и хлябовете на масите са всъщност музикални ноти, които формират композиция, прочетени отдясно наляво.

Накрая Сабрина Галиция обяснява, че в картината е закодиран математически пъзел, който показва, че краят на света ще настъпи през 4006 г.

8. Давид и Голиат – Микеланджело, 1509 г.

a2

„Давид и Голиат“ е прочута картина, изрисувана върху тавана на Сикстинската капела във Ватикана. Предполага се, че цялата композиция има форми, които отразяват буквите от азбуката на иврит. По-обстойно наблюдение на двете фигури се вижда, че те всъщност оформят буквата „гимел“. В мистичната традиция на кабала тя означава „сила“.

7. Сътворението на Адам – Микеланджело, 1511 г.

а3 м

Morkadis

Може би е просто съвпадение, но сходствата наистина са прекалено много. Микеланджело, който от малък се увлича по анатомия и е направил първата дисекция на труп на 17 години, е черпил вдъхновение от човешкото тяло за тази си творба. Специалистите по невроанатомия отбелязват, че нивото на детайлите в картината показва добро познаване на човешкия мозък, включително и на по-малко известните му елементи. Картината е една от най-известните в Сикстинската капела и навярно в същото време е била и един нагледен урок по анатомия.

 6. Разделението на светлината и мрака – Микеланджело, 1512 г.

а1

„Разделението на светлината и мрака“ е един от деветте централни панела в Сикстинската капела и е създадена последна от Микеланджело. Освен това тя изглежда малко по-различно от другите, тъй като поради някаква странна причина авторът е решил да внесе светлината в образа през средата, а не от обичайния ляв ъгъл. Възможно е това да е заради факта, че вратът е доста точно изображение на човешкия мозък. Тъканта, която върви надолу от средата на робата също образува странна издутина, за която много експерти считат, че представлява гръбначния стълб.

Към част 2

Прочетете още:  Древното мистериозно изкуство

 инфо: http://www.obekti.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

8 коментара
  1. evelina 10 години ago
  2. evelina 10 години ago
  3. Beba 10 години ago
  4. Анонимен 9 години ago
    • Анонимен 9 години ago
  5. Лили Чилева 9 години ago
    • Анонимен 9 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.