Изневерите на император Петър Велики

Петър Велики

Въпреки че умира едва на 53 години, руският император Петър Велики има достатъчно ярък живот, който го превръща в една от най-паметните личности за руската история. Това, за което историята не говори обаче, е причината за смъртта на великия император. Според редица източници императорът се сбогува с живота в резултата на усложнение от гонорея, с която го заразила една от любовниците му.

Като почти всеки властен човек, неговият апетит в леглото трудно можел да бъде задоволен от една жена. Но бедата се в оказала в това, че едно от неговите завоевания станала причина и за неговата смърт.
Императорът не прекарвал самотни нощи в спалнята, а неговата втора съпруга Екатерина Алексеевна още от самото началото на брака им се примирила, че не няма да е единствената жена в живота на съпруга си. Ето защо дори му подбирала любовници, които можела да контролира.

Една от тях е Варвара Арсеевна, чиято красота била скромна, но пък за сметка на това можела да бъде вярна на господарката си. Императорът я съжалявал, че никой не ѝ обръщал внимание, и решил, че няма да я остави да си отиде от този свят, без да изпита страст.
Не Варвара обаче е била голямата любов на Петър Велики, а Ана Монс, заради която едва не се развежда втори път. От Ана императорът разбира, че императрицата му изневерява и екзекутира предателя под предлог за корупция.

Той бил безумно влюбен в 19-годишната красавица и дори се замислял да се разведе с Екатерина и да се ожени за нея, но открил, че Ана, от своя страна, му изневерява с посланик Кьонигсек. Той поставя под домашен арест както нея, така и сестрите ѝ, и им позволява да се омъжат едва след 10 години.

По това време той е в нова връзка и с Авдотя Ржевска, която му ражда 4 дъщери и 3 сина. Но и с нея отношенията му приключили, тъй като заподозрял, че тя му е предала венерическа болест.

Сред любовниците на Петър Велики е и Мария Хамилтън, която е изпратена лично от законната му съпруга. Но само след няколко вечери с императора Мария започва да краде от него. Самият той отсъжда да бъде екзекутирана, а преди да ѝ отсекат главата, се качва на ешафода ѝ я целува по челото.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

10-те най-страшни наказания за прелюбодеяние в света

Една история за ревност, безумство и ирландски руини

Забележителна прилика издига царе и императори

Ужасът да си съпруга на Иван IV Грозни

Чинг Ши: От развратница, до най-влиятелния пират в историята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.