Иматра – градът на самоубийците

Иматра е малък, финландски град, намиращ се недалеко от руската граница. Прочува се като градът на самоубийците. Откъде идва тази слава?

Още по времето, когато Финландия влиза в състава на Руската империя, в този град често идвали богати жители на Петербург. Именно заради тях бил построен и разкошният хотел – замък Valtionhotelli, който и до ден днешен приема туристи.

Там се настаняват тези хора, които искат не само да получат първокласно обслужване, но и да се докоснат до историята на града.

Над водопадите бил построен мост, който много скоро станал притегателен за самоубийците.

Действително, бързото течение и острите скали правели това място много опасно и не оставяли никакъв шанс за оцеляване на тези, които падали от високо във водата.
В началото на 20-ти век самоубийствата взели такъв размер, че се наложило местните власти да изплащат парични компенсации за погребението на телата.

Най-често с това се заемали селяни, живеещи по-надолу по течението на Вуокси – така се казвала самата река и редовно вадели труповете от водата.

В наши дни във водата на реката, която е отнасяла не един живот, било решено да се построи паметник.

Той се казва „Девата на Иматра“ и се появява през 1972 година недалече от самия водопад.

инфо: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Хоя Бачу – Бермудския триъгълник на Трансилвания

Оувъртън – мостът на кучетата самоубийци

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Аокигахара – гората на самоубийците

20 от най-зловещите и мистериозни места на Земята

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.