Има ли други вселени?

космос

Този въпрос е център на някои от най-разпалените спорове. Според теорията, съществуват безкраен брой вселени, като всяка от тях е уредена по свои собствени физични закони, пише scifi.bg.

За много учени тази теория е чиста измишльотина, защото няма доказателства или математически закони, които дори да намекват, че такова нещо съществува. Вярващите пък контрират, че няма и нищо, което да докаже обратното.

Тази мистерия може да се разреши само ако има начин да отидем в такава друга вселена и я видим с очите си. За съжаление, с постоянното разширяване на вселената, това би било трудно, дори ако приемем, че другите вселени граничат с нашата и можем да се транспортираме физически в тях. Паралелните вселени са друга любима тема на научната фантастика. Идеята, че всеки наш избор поражда неограничен брой други вселени (дали ще постъпим по един или друг начин в дадена ситуация), и възможността да се пренасяме в тях, са дали безброй интересни сюжети на жанра.

инфо: obekti.bg

Вижте още: 

АСТРОНОМИ ТВЪРДЯТ, ЧЕ СА ОТКРИЛИ ГИГАНТСКИ ИЗВЪНЗЕМНИ „МЕГАСТРУКТУРИ“

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

 

2 коментара
  1. IlmoroPaNi 3 години ago
    • IlmoroPaNi 3 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.