Индийски будистки учител обяснява как да победите негативното мислене в 5 прости стъпки

мисъл 2

Мисля, всички ние можем да се съгласим, че е лесно да се превърнем в плячка на негативното мислене. Докато се опитваме да следваме съветите да останем позитивни, тези негативни и тревожни мисли се промъкват и завладяват нашия ум.

Има много съвети за това как да се борим с негативното мислене, но намирам за най-могъща мъдростта, предлагана от индийския будистки учител Парамаханса Йогананда.

Извлякохме мъдростта му в пет лесни стъпки. Тази мъдрост е мощна, защото ви насърчава да се изправите срещу вътрешните си демони, а не да избягате от тях.

Като следвате тези съвети, ще поемете отговорност за собственото си щастие. Кой не иска това?

Стъпка 1: Обърнете се към вашите привързаности и се освободете от тях

Привързаностите винаги ви карат да се боите. Колкото повече се разширява свързаното с тялото съзнание – включващо неща като чувство за собственост, загриженост за репутацията, чувство за лична сила или значимост – толкова по-голяма е вероятността да се чувства страх…

Безстрашието, от друга страна, идва от освобождаването от тези привързаности: желанието за лична значимост; желанието за контрол върху всичко или всекиго; желанието да бъдем одобрявани и уважавани; привързаност към притежанията; привързаност към телесното здраве и благополучие; и накрая, идентифициране на себе си с тялото…

Безстрашието идва чрез абсолютно непривързване. Това е естествено отношение за тези, които смятат, че нямат какво да защитават.

„Вие губите само това, в което сте се вкопчили“. Буда.

Стъпка 2: Спрете коварното влияние на тревожните мисли

Отърсете се от тревогите си, като започнете „тревожни пости“. Започнете с кратки „тревожни пости“ три пъти на ден. Постете един час сутринта, един час на обяд и три часа вечерта. Абсолютно отказвайте да допуснете и една тревожна мисъл да мине през ума ви в тези периоди…

След това удължете периода до цял ден; една седмица, а след това един месец. Скоро ще се отърсите от тревогите си напълно.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.