Не се бори с лошите мисли, замести ги

негативна енергия

Великите ментални закони (първа част)

Мисленето на човека се управлява от 7 велики ментални закона, пише Емет Фокс. Те са толкова истинни и реални, колкото законите на физиката, химията и механиката. Тъй като контролирането на мислите е ключ към контролирането и на съдбата, е добре да познаваме тези закони и да ги разбираме.

1. Закон за заместването

За да се избавим от определена мисъл, трябва да я заменим с друга. Невъзможно е да се изтрие една мисъл от съзнанието, тя може само да бъде заместена с друга.

На физическо ниво този закон не съществува. Ако вие държите в ръката си камък или книга, можете да се избавите от тях, като просто разтворите пръстите си и тези предмети ще паднат на земята. За да отстраните негативна мисъл, трябва да я „наложите“ с позитивна и конструктивна. Ако този закон действаше във физическия свят, би трябвало за да оставите камъка или книгата, да вземете в ръка писалка или молив.

Ако ви кажа „Не мислете за статуята на Свободата“, вие няма да го направите, дори да имате цялото желание на света. Всички опити да не мислите за нея само ще върнат образа ѝ в съзнанието ви. Но ако си изберете друга мисъл, върху която да се концентрирате, ща забравите за статуята на Свободата.

Когато ви сполетят негативни мисли, не се борете с тях. Старайте се да мислите за нещо позитивно. Съсредоточете се върху всяка позитивна и конструктивна идея и негативната мисъл ще си отиде.

2. Закон за релаксацията

Усилията в менталната работа не са ефективни. Колкото повече усилия прилагате, толкова са по-малко резултатите. Точно обратното на нещата във физическия свят, където успехът зависи предимно от интензивността на положения труд.

Всеки опит да упражните ментален натиск е обречен на неуспех. В момента, в който в съзнанието ви възникне напрежение, то престава да работи творчески и започва да мисли стереотипно. Когато се опитвате да ускорите събитията чрез ментално напрежение, вие блокирате творческата сила. Трябва да се отпуснете съзнателно и да изгоните напрежението.

3. Закон за подсъзнателната работа

Когато съзнанието ви роди и се хване за една идея, то веднага се опитва да я осъществи. Използва всичките си ресурси (които са много повече, отколкото сте свикнали да мислите) за достигане на целта. Съзнанието използва всяка трошица знание, което някога сте натрупали, даже и тази информация, която ви се струва че сте забравили. То мобилизира всички ментални сили, дори тези, с които разполагате, но никога не сте използвали до този момент. Черпи енергия от менталната атмосфера на човешката раса. Пуска в ход всички закони на природата във и извън нас, за да достигне набелязаната цел.

Някои резултатите идват почти незабавно, за други се изисква определено време. Когато подсъзнанието приеме една идея, то се опитва да я направи реалност, освен редките случаи, когато нова е невъзможно.

Този закон се отнася както за „лошите“, така и за „добрите“ идеи. Когато хората го използват за негативните мисли в главата си, това носи в живота им проблеми, болести и даже бедствия. Когато идеята е светла и креативна – тя носи изцеление, свобода и успех. Не можем да разчитаме на хармония в живота си, ако делата ни на тази земя не са хармонични. Хармонията е естествен резултат от позитивните, конструктивни и добри мисли и действия.

Morkadis

Следователно единственото, което ни трябва, е да накараме подсъзнанието да приеме идеята, която искаме да въплътим в живота и да позволим на законите на природата да направят всичко останало. Няма значение дали става дума за здраво тяло, богат живот или успешна кариера. Това, което трябва да направим, е да дадем заповед, подсъзнанието ще я изпълни.

инфо: spisanie8.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.