Интересни обекти се появиха на плаж в Австралия

1Интересни обекти втрещиха туристите на плажа в Сидни. Откритието е направено от плажуващи, които се натъкват по пясъка на зелени яйцевидни обекти, изхвърлени на брега през нощта, каквито никой не е виждал до този момент.

Учените заявиха, че става въпрос за рядък вид живи зелени водорасли, наблюдавани само няколко пъти досега на различни места по света. Явлението е познато като „aegagropilious“ – водорасли, обитаващи равната повърхност на дъното, които постепенно приемат сферична форма, пише Daily Mail.


Предполага се, че те приемат сферична форма, за да се предпазят от обитателите на океанските дълбини, представляващи непосредствена заплаха за тях, както и за да могат по-лесно да се връщат във водата, носени от вълните и теченията.

инфо: inews.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.