Върнаха книга в библиотека след 185 години

kВърнаха книга на Централната Университетска библиотека в Денвил, Кентъки, 185 години след като е била заета!  Става дума за втори том от поредицата „Древни цивилизации“.

Забравеното издание било регистрирано в библиотеката през 1828 г. и заето на 21 юли 1854 г.  Книгата е намерена в намиращо се наблизо училище за хора със слухови проблеми.

Все още се издирва кой е заел древната творба.  Според местните закони, при неспазване на срока за връщане на книги в библиотеките се плаща наказателна глоба.

От персонала на заведението за четящи са изчислили, че некоректният читател от миналия век му дължи… повече от 6 хил. долара – по 10 цента за всеки просрочен ден!

инфо: http://news7.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Илиана 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.