Инцидент в шести блок на АЕЦ „Козлодуй“

Инцидент е станал при експлоатацията на шести блок а АЕЦ „Козлодуй“, съобщиха от централата.

Към момента няма нарушаване на радиационния фон.

„В процеса на експлоатация на шести блок на АЕЦ „Козлодуй” са регистрирани индикации за пропуск на топлоносител от първи към втори контур в трети парогенератор. Не са достигнати стойности, надхвърлящи ограниченията за безопасност в технологичния регламент на блока. При достигане на ограниченията за експлоатация в регламента, блокът ще бъде спрян за отстраняване на пропуска. Количеството на пропуска е предмет на непрекъснат контрол, като към момента стойността му е неколкократно по-ниска от съществуващите ограничения“, гласи съобщението на централата.

Няма промяна в радиационната обстановка в работните помещения и на площадката на АЕЦ „Козлодуй”.

Дейностите по отстраняване на пропуска няма да доведат до промяна в радиационната обстановка на територията на атомната централа, казаха още от АЕЦ.

 източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.