Какво можем да научим за характера от формата на ръцете

ръце

Всеки ден научаваме по нещо ново за себе си. Кай Пакард, ръководител на Американската академия за анализ на ръцете, е сигурен, че формата на ръцете може да каже много за нас – и че това не е езотерика. Експертите –от неговата академия са стигнали до интересни изводи. Трудно е да ги наречем „научни“, но всеки може да ги провери за себе си.

1. Определете силната си ръка

Това е лесно – или сте десняци, или сте левичари. Пръстите на водещата ви ръка отрязават вашите лични и работни качества, докато пръстите на другата ръка разкриват по нещо за отношението към близките ви хора.

2. Определете силните и слабите си пръсти

Всеки човек има по-слаби и по-силни пръсти. Колкото по-силни са те, толкова по-изразени са определени черти на характера ви. Ако един пръст е свит, наклонен към друг или напред или не може да прави определени неща, той е слаб. Ако пръстът е дълъг и прав, това означава, че е силен.

Силен палец на водещата ръка означава, че се стремите към успех в професията си.
Силен показалец означава, че се интересувате от властта, силата на характера и проницателността.
Средният пръст отразява вашата отговорност, ефективност, самоувереност, израстване и мъдрост.
Безименният пръст показва качества като артистичност и способност за себеизразяване.
Малкият пръст отразява комуникативните ви умения. 

3. Обърнете внимание на формата на пръстите

Кръглата форма говори за желание да сте в мир с другите и страх от неодобрение.
Квадратните и плоски пръсти означават, че сте прецизни и не обичате несигурността.
Лопатовидните, широки върхове на пръстите говорят за предпочитание към изобретателността и неприязън към утъпканите пътеки.
Заострената форма означава, че сте склонни да пренебрегнете практичните дейности за сметка на необичайните и езотеричните.

4. Обърнете внимание на разстоянията между пръстите

Поставете ръцете си върху плоска повърхност и ги поставете, както ви е удобно.

Ако те са широко раздалечени един от друг, вероятно сте независими и обичате експериментите.

Ако те са на близко разстояние, вие сте добросъвестни, внимателни и вероятно сдържани.

Ако безименният и средният пръст са раздалечени, вие сте човек, на когото е трудно да се повлияе. Ако са близо един до друг, вие сте склонни да отговаряте на обществените очаквания и да спазвате правилата.

Обърнете внимание на разстоянието между безименния и малкия пръст. Ако то е голямо, вие сте склонни да избягвате сериозните разговори и решения, което има влияние както върху работата ви, така и върху отношенията у дома. Ако е средно (например в сравнение с ръката на приятел) вероятно сте независимо мислещ човек с чувство за авантюризъм.

Morkadis

инфо: obekti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.