Какво не трябва да правим във високосна година според поверията

високосна

2016 година е високосна – събитие, които се случва веднъж на всеки 4 години. Заради редкия шанс месец февруари да събере 29 дни народът е създал поверия, които забраняват определени действия.

За науката високосните години отдавна не са мистерия. Установено е, че Земята обикаля Слънцето за точно 365 дни и 6 часа. За 4 години периодът от 6 часа се превръща в едно денонощие и така дните на месец февруари стават с 1 повече.

Въпреки непоклатимата научна гледна точка по въпроса с високосните години, за тези периоди има ясни суеверия, разпространени от различните народи по света.

1. Не сменяйте работата си – добре преценявайте действията си по време на високосна година, защото те са съдбовни и ако са прибързани, след това дълго ще съжалявате за решението си;

2. Не се развеждайте – възможно е да се поддавате на заблуди и отново да взимате грешно решение;

3. Не сключвайте брак – по същата причина не трябва да правите и по-сериозни крачки в любовта, като това се отнася не само за месец февруари, но и за цялата година;

4. Не споделяйте плановете си за бъдещето – вярва се, че във високосна година, колкото повече говорим за плановете си, толкова по-вероятно е те да бъдат неуспешни;

5. Не взимайте големи заеми – по-трудно ще връщате пари, ако заемът е направен през високосна година;

6. Не предприемайте големи ремонти и не купувайте жилище, защото по-късно може да имате големи неприятност;

За успех и късмет суеверията казват, че трябва да се разходите без чадър или шапка при първия дъжд за високосната година. Смята се, че децата, родени на 29 февруари, са изключителни късметлии и защитени от всякакви бедствия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още: 

НАЙ-ПОПУЛЯРНИТЕ ВЯРВАНИЯ И СУЕВЕРИЯ ЗА МЕТЕОРИТЕ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.