Как да избегнете негативните мисли

мислиНегативното мислене води до стрес, а той от своя страна до липсата на удовлетвореност и създаването на още повече негативни модели

Когато започнем борбата с негативното мислене, виждаме, че сякаш сме живели в мъгла, зад която се крие един удивителен свят, изпълнен с чудеса.

Нашите мисли влияят пряко на качеството ни на живот и способността ни да изпитваме радост. Ако винаги се фокусираме върху негативното, не си даваме възможност да изживеем всички хубави неща, които ни заобикалят.
Ето как да се сбогувате с негативното мислене:


1. Поемете отговорност за мислите си – отчитайте всяка негативна мисъл и я спирайте още преди да е пуснала корени в ума ви. Така постепенно ще се научите да пускате само положителните мисли и те ще създадат чудесна среда за развитието на прекрасни събития в живота ви.

2. Поемете ангажимент да промените мисловните си модели – само желанието да започнете да мислите позитивно няма да ви помогне. Трябва здраво да се заемете с това, а не само да си мислите „започвам да мисля позитивно“, за да видите желаните резултати. И имайте предвид, че това няма да стане за една нощ.

3. Повишете нивото на осъзнатост – най-добрият начин да се справите с негативните мисли е да знаете, че те са там и да направите така, че да ги премахнете. Твърде много хора дори не осъзнават, че мислят негативно и то през цялото време.

4. Не си позволявайте да развивате негативните мисли – често пъти, когато една негативна мисъл се загнезди в съзнанието ни, създаваме цял сценарии за това какво ще се случи. Спрете това – трансформирайте я още в зародиш и създайте позитивен сценарии.

5. Заменяйте всяка негативна мисъл с позитивна – това е много забавно. Нашето подсъзнание не може да открои кои мисли са позитивни и кои негативни. То ги възприема и обработва, след което на база тези мисли ние взимаме решенията си и определяме живота си. Защо не замените всичко с отрицателен знак, с такова с положителен – всички печелят!

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

ДЕВЕТ ТИПА ИНТЕЛЕКТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.