Как да прогоним злите сили от дома

Домът е място за почивка, обич и щастие. Той е крепост и корени. Средище и символ на семейния живот. Лев Толстой е казал, че щастливият човек е щастлив в дома си. Ако се чувствате напрегнати, притеснени, уморени и нещастни в собствения си дом, редно е да помислите за нечиста енергия и зли сили, настанили се като неканени гости, разрушаващи щастието ви. Може да се освободите от негативната енергия вкъщи, наречена зли сили, с ритуали и съвети, събрани през вековете от опита на хората, религията, народните обичаи, преданията и легендите.

1. Защитете вратата на жилището си. Входната порта е свещеното място на дома ви. Окачете на нея подкова, която да ви носи щастие и късмет, или малка метличка с дръжката нагоре, която да измете злите сили. Магарешки бодил, закачен от вътрешната страна на вратата, има същото предназначение.

2. Разгледайте картините по стените и сувенирите в жилището. Ако те са мрачни, в тъмни краски или с изображения на чудовища и страховити създания, незабавно ги свалете и се освободете от тях. Есенните пейзажи са красиви, но създават усещане за повяхване, загуба, чезнене, което ги прави неподходящи. Украсата по стените трябва да навява ново начало, живот, грижа, закрила. Окачете природни пейзажи с течаща вода, статуи и картини на ангели. Те пазят дома от зли сили. Една от най-силните защити се свърза с образа на еднорога. Изображение на това митично създание, наподобяващо великолепен кон със златен рог, ще прогони лошата енергия и ще запази щастието и здравето в дома ви.

3. Нечистите сили се боят от силен шум. Погрижете се да имате звънче в дома. Неговият глас ще ги държи далеч от семейството ви.

4. Винаги в жилището трябва да има сапун – измива злото и предпазва от магии.

5. Чесънът, поставен в ъглите на стаите, побеждава негативната енергия и пази от уроки.

6. Иконите неутрализират лошата енергия. Символ на вярата, надеждата, благословията те пазят дома от всичко нечисто. Запалете свещ, обходете стаите, правейки кръстове във въздуха с нея, четейки молитва. Вървете от входната врата покрай стените по посока на часовниковата стрелка.

7. Прикaдете с тамян и поръсете със светена вода. Този християнски ритуал гони злото, а вярата и молитвата пазят душата от нечистото им влияние.

8. Мислете позитивно и правете добро. Добрите мисли и дела неутрализират злите сили.

източник: actualno.com

Вижте още:

Оставете чаша вода със сол и оцет в дома си и вижте какви невероятни промени ще има само за 24 часа!

Домовете ковчези в Хонгконг – обида за човечеството?

Хризантемата е талисман за дома, който привлича щастието

Почистване на отрицателната енергия в дома. 6 лесни начина

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.