Как да се подготвим за медитация

медитация 1Подготовката за медитация е точно толкова важна, колкото и самата медитация

Вие искате да бъдете спокойни и духовно защитени по всяко време, защото, по време на медитация, вие ставате уязвими за духовно етерични атаки.

Ако за първи път започвате да практикувате медитация, не очаквайте чудеса от себе си и се подгответе да се научите да насочвате енергията си навътре.

Първото, което трябва да направите е да се отпуснете с помощта на дълбоко вдишване през носа. Задръжте дъха си в слънчевия сплит, след това издишайте през устата. Докато правите това можете ад започнете отпускащи упражнения.
Наведете брадичката си надолу към гърдите и след това вдигнете глава назад. След това върнете главата си в изходна позиция и след това я наклонете първо на ляво, после на дясно. Наведете отново глава към гърдите и завъртете главата по часовниковата стрелка, след това обратно.


Вече сте почти готови да започнете медитация. Затворете очи и помолете духовните си водачи за закрила, докато медитирате.

Представете си красива бяла светлина, която се излъчва от центъра на тялото и бавно се разгръща, за да ви покрие от главата до петите. Усетете как тази светлина навлиза във всичките ви крайници. Позволете на божествената искра да ви защити.

Разширете тази светлина колкото желаете. Можете да я разпръснете до където искате. След това можете да си представите, че обгръщате цялата планета в безусловна любов.

Вече сте готови да започнете медитация. Ако сте начинаещи, опитвайте различни техники, като търсите най-подходящата за вас. С времето ще откриете тази, която ви помага да се чувствате най-добре и ще можете дори да импровизирате.

Медитацията е един от най-ефикасните начини за справяне със стреса и безпокойството, за балансиране на емоциите.

инфо: chudesa.net

Вижте още: 

МОЖЕМ ДА СЕ ИЗЛЕКУВАМЕ С МЕДИТАЦИЯ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.