Как да се предпазим от магии и проклятия

Изображение: pixabay.com

Множество народни практики и начини за защита от магия са били забравени през годините на научния материализъм и се налага, отново да си припомним това, което някога е било общоизвестно. В наши дни само старите баби помнят тези знания, докато псевдо магьосници и врачки активно се възползват от това. Започвайки с думите: “Да, хъм да, виждам, че зъл човек те е проклел! Мога да ти помогна и да премахна магията, ако ми дадеш кичур коса … от него ще науча всичко … Дай и някоя пара.” – попадате във водовъртеж от измислени техники и ритуали, които с нищо не ви помагат. Остава обаче въпросът дали не вредят.

Така или иначе, подобна среща с не дотам честна и квалифицирана врачка може да ви споходи и вас. Това се случва дори и на улицата. За това се пазете и отбягвайте подобни контакти. Ако все пак не успеете да се измъкнете, внимавайте да не попаднете под хипноза. Дръжте ръце в джобовете си и не позволявайте да ви докоснат. Не гледайте право в очите, а някъде между веждите.

Веднага щом се приберете изперете дрехите, с които сте били облечени, с хладка вода. Вземете толкова студен душ, колкото можете да търпите и поставете всички бижута и украшения, носени в този ден, в съд със студена вода за няколко часа. С всички лични вещи, които са били докоснати от лъжливата врачка, постъпете по същия начин. В случаите, когато става въпрос за снимки или други предмети, които не може и не бива да се мокрят, поставете ги за няколко дена с лицевата страна към гърба на огледало или зад икона. Най-накрая се отървете от всички дреболии в джобовете си, като внимавате да не ги докосвате с голи ръце.

Ето някои други позабравени техники за предпазване от проклятия и магии.

1. Мийте пода само когато всички са си вкъщи, в противен случай може да “измиете следите” на домашните си.

2. Не поставяйте ножовете и вилиците с острата част нагоре, защото ще си навлечете злоба.

3. Никога не поставяйте хляба с долната част нагоре – това е равносилно на пожелание за смърт.

4. Ако изпуснете нож, вилица или лъжица от масата, почукайте три пъти с дръжката по масата (без да говорите).Така ще се предпазите от нежелани гости.

5. Когато подстригвате косата си, ноктите или паднал зъб, не ги изхвърляйте където ви попадне, иначе могат да се използват за направата на магия върху вас. Да ги изхвърлите през прозореца е на болест. Да ги изгорите (тук има две мнения) – според учителя Петър Дънов е за препоръчване, а според други източници води до заболяване.

6. Не раздавайте свои снимки на всекиго, не ги оставяйте на леснодостъпно за всеки място и внимавайте, когато давате свои документи със снимка – чрез тях, върху вас може да се упражни всякакво въздействие. Същото се отнася за специални за вас дати и особено рожденни, любими лични вещи, имена и прякори. Бъдете особено внимателни към дълго притежаваните часовници (дори и неработещите), тъй като между тях и собственика им се установява специфична връзка. Тя е толкова силна, че има регистрирани множество случаи, при които работещи часовници са спирали след кончината на своя собственик.

7. Свърши ли ви солта вкъщи – ще ви споходи бедност.

8. Никога не оставяйте върху покойник халката, закопчани колиета, завързани възли – това води до появата на привидения.

9. Ако ви се наложи да се върнете обратно, след като сте тръгнали на някъде, поздравете се на глас в огледалото (ако няма никой друг).

10. Ако черна котка ви мине път, това е предупреждение. Не самата котка ви навлича неприятности, тя само ви предупреждава.

Morkadis

11. Ако видите жена с празно ведро – и работата ви е празна.

12. Ако намерите пари, похарчете ги бързо и имайте предвид, че “от където дошли, там отишли”.

13. Не дарявайте и не приемайте подарък без символичен “откуп” носна кърпа и ръкавици (на раздяла), часовник (на мъка), остри предмети (водят до караници и скандали с последствия).

14. Ако странни неща стават в дома ви или просто нещо ви тревожи, огледайте добре всички врати, прозорци, черчевета и рамки за забодени кърфички, влакна, конци, топченца и други дребни предмети. Откриете ли нещо изхвърлете го, после направете основни почистване в дома си. В много случаи това е “първата помощ”, от която се нуждаете.

Е, това съвсем не е всичко от старите бабини суеверия, но запомнете, че дори и да нямат смисъл, поне не вредят.

източник: sanovnik.bg

Вижте още:

Как да разпознаете геопатогенните области?

Как да пречистите къщата от лоша енергия? Най-изпитаните средства

Лунната вода притежава много и различни свойства. Как да си я направим?

Как да се предпазим от зли очи

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.