Как Чарлз Менсън се превърна в най-известния убиец на XX век

Чарлз Менсън

С 60-годишна присъда и категоризиран като пълен психопат Чарлз Менсън е сред най-известните серийни убийци. Неговото движение и престъпления няма да останат забравени, дори и след смъртта му.

Той се превърна в култова фигура и показа как един дребен престъпник може да се превърне в най-известния сериен убиец.

Чарлз Менсън е роден на 12 ноември 1934 година. Майка му Кейтлин Мадокс е била само на 16 години, когато го ражда, а баща му бил неизвестен, защото Кейтин имала доста бурен сексуален живот.

Скоро след раждането му тя се омъжва, вторият му баща – Уилям Менсън се съгласява да даде името на новороденото. Кейтлин обаче не изневерила на старите си навици, макар и да била майка и съпруга. Тя продължавала да спи, с когото й падне и да пие от сутринта.

Дори предлагала на бездетна сервитьорка да й продаде детето си срещу почерпка. Когато е на 6 години, майката на Менсън е арестувана за грабеж. Малкият Чарли е изпратен при чичо си, който постоянно го унижавал. Наричал го мамино синче и го изправил на първия учебен ден, облечен в рокля.

Когато майка му е освободена предсрочно, синът ѝ отново заживява с нея и макар че обитавали занемарени хотелски стаи, Менсън определя този период като най-щастливия в детството си.

На 13-годишна възраст започват първите му престъпления. Той обира местен магазин, бързите пари му допадат и затова продължил да краде, докато не е заловен и изпратен в център за трудни тинейджъри. Социалната работничка го описала като неграмотно дете, което не знаело да чете и пише и било социално агресивно.

Чарлз Менсън 1

Менсън не останал дълго в този център, а избягал. На 16 години започнал да се заминава със сводничество под псевдонима Леон. Но отново бил заловен и този път го изпратили в затвора.

В деня на освобождаването му, 21 март 1967 година Менсън бил посрещнат от лятото на любовта. Навън го чакала сексуална революция, тълпи от хипита, пушещи марихуана. Той не само че успява да се впише в новата среда, но и дори сформира секта, наречена Семейството.

Менсън обединява бивши наркодилъри и престъпници и се превръща в техен лидер. Магнетизмът му бил силен и можел с лекота да манипулира сподвижниците си. Ставал агресивен, когато някой не следва насоките му и не се колебаел да отнеме нечий живот.

Но подобни групи не били рядкост по това време и вероятно никой нямаше да знае за семейството, ако не бе едно кърваво убийство, случило се в нощта на 8 август 1969 година. За да докаже теорията си, че афроамериканците са несправедливо обвинявани, фанатикът се прицелва в семейството на режисьора Роман Полански.

Няколко души, начело с Менсън заобикалят имението на продуцента Тери Мелчъл, където била и бременната съпруга на Полански – Шарън Тейт заедно с няколко приятели.

Убийците, въоръжени с ножове и пистолети, нападат забавляващите се по това време хора и гу убиват до един. С кръвта им по стените написали Смърт за прасетата и Възход. Заловени са няколко месеца по-късно след кражба на кола.

През юли 1970 година Чарлз Менсън се изправя пред съда с обръсната глава и татуирана свастика на челото. Осъден е на 60 години затвор и умира зад решетките в началото на 2017 година.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Най-големият масов убиец в историята

Зловещата история на първия сериен убиец в България – жестокия Сократ Киршвенг

5 ужасяващи истории на хора, успели да се спасят от капана на сериен убиец

Убиец на ватмани живее като отшелник в затвора

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.