Кандидо Годой – градът на близнаците

 

Град Кандидо Годой е сред най-необичайните места по света, които може да посетите. Тук на една от 80 бременни се раждат близнаци, а повечето от тях са с руси коси и сини очи.

Голяма част от населението са потомци на германци и немски заселници, пристигнали в Бразилия след Първата световна война. Градът става популярен в началото на 90-те години, когато необичайният феномен привличат вниманието на медиите.

Мястото е наречено Земята на близнаците, а учените имат различни теории за явлението. Предполага се, че се дължи на изолираността на региона, специфичния хранителен режим, но най-популярната версия е, че градът е дело на известния нацистки лекар Йозеф Менгеле.

Местните твърдят, че Менгеле е правил многократни визити в бразилския град, представяйки се за ветеринар, а след това и за домашен лекар.

След края на Втората световна война зловещият нацистки лекар се укрива за кратко в Парагвай, а след това се преместил в Бразилия. Смята се, че в Кандидо Годой е успял да създаде лаборатория, където да осъществи мечтата си за висша раса от синеоки и русокоси арийци.

Менгеле е посещавал бременните жени и им изписвал специфични медикаменти. Хората от Кандидо Годой го запомнили като много образован и интелигентен човек.

Лекувал е и животните им, като споделял, че може да предизвика бременна крава да роди телета близнаци и дори да извършва изкуствено оплождане.

Представял се е като доктор Рудолф Вайс. Помагал е на жени с разширени вени, извършвал е стоматологични процедури и предписвал лекарства, а всички си спомнят, че им е взимал кръв.

Никой не може да е сигурен, че това е бил Йозиф Менгеле, но е факт, че първите близнаци в Кондидо Годой се раждат през 1963 година, споделя кметът доктор Силва.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Невероятната история на близнаците разделени при раждане, които имат еднакви съдби

Близначките, които разговаряли само помежду си, а по-късно едната от тях умира, за да може другата да води нормален живот

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Как да познаете душата-близнак?

Трогателната история на сиамските близначки от Северна Каролина 

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.