Кармата във връзките ни: предопределено ли е всичко между нас?

душа близнак

Бракът с кармична предопределеност неминуемо съществува, защото не само той, а всяко наше дори мимолетно запознанство, е неслучайно и изначално свързано в сложните преплитания на съдбата на душата.

Съществуват разнообразни тълкувания за това как кармата на брачния партньор се интегрира в нашия живот, какви предначертания имаме с него или нея.

Интересно е дали познаваме духа му от поредица прераждания, в които взаимно играем ролята на учители един за друг, като се превъплъщаваме в дадени семейни типажи, като понякога сме или негов родител или дори дете, или той е нашата душа-пламък, с която всъщност не сме отделни самоличности, а съставляваме една неразривна цялост, през която преминава едновременно опитността, трупана от разделените ѝ половинки. Може той или тя да са наши сродни души- приятели, които често ни помагат и с които се чувстваме разбрани и щастливи.

Според източното разбиране на прераждането в началото на сътворението цялостната душа е изглеждала като пламъкът, когато гори. Той е цялостен, но по време на разпламването му от въздуха може да се види как едно езиче-пламък се откъсва за момент от общия поток на огъня и задържа собствено очертание за малко.

С течение на развитието на самосъзнание и заради нуждата от трупане на повече опит и познание, душата се разделила на две отделни части, на две същества, които слизат в човешки облик отделно и рядко се засичат по едно и също време в един и същи живот. Техният аз обаче винаги може да се интегрира като едно цяло обратно, когато уроците бъдат усвоени и цикълът на преражданията се затвори.

Обикновено когато едната разделена пламък-душа е в игровата роля да трупа познание като женска самоличност, другата преживява уроците да бъде мъж.Накрая те се сливат и тяхната обединени душа чувства, че се проявява хармонията и завършеността на съществуването и житейските им изпитания стават една обща споделена памет и интегриран опит.

Сродните души са малко по-различни кармични партньори и в сравнение с душата-пламък, те могат да бъдат повече от една или две.

Срещаме се с тях сравнително често през различните превъплъщения, за да се окуражим и да съпоставим нивото си на напредък. Преживяванията ни заедно са силни, всепоглъщащи, наситени. Чувствата и мислите ни се споделят, сякаш намираме човек, който разбира нещата по- много сходен с нас начин. Може да бъдем изненадани от това, че усеща интуитивно нашите молби, желания, неизречени притеснения.

Това е защото той или тя не само има развита духовна чувствителност, а също така като сродна душа е интегрирал/а подобна на нашата схема за познание и учи същите уроци, затова може и бързо да отреагира на нашите вибрации, които също го/я вълнуват на този етап.

Сродната душа се откроява силно сред другите и създава илюзията на възвърнато единение, каквото една душа изпитва, свързвайки се с душата си пламък. Но това не е тя. Душата-пламък, душата-разделена същност, е само една.

Със сродните души може да имаме силни любовни чувства и да изкристализира в нас усещането, че те са идеалните ни партньори и че най-накрая сме намерили щастието си, което спокойно да споделяме и поверим на него или нея. Има примери на безумно влюбени, които обаче след известно време се разделят или развеждат. Това са сродни души, които след като са почерпили от радостта, че са намерили някой, който много прилича на тяхната индивидуалност, просто спират, оглеждат се и започват да търсят друга посока на развитие за научаване на нови уроци.

инфо: drugitenovini.com

Вижте още:

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.