Кои бижута смучат от енергията

бижута

Бижутата могат сериозно да снижат жизнения тонус и дори да доведат до появата на опасни заболявания, особено ако се носят непрекъснато, гласи древно източно учение за меридианите и енергиите.

Смята се, че за нашето самочувствие отговаря  неизвестна субстанция, която циркулира в тялото по особени канали. Китайското и название е „ци”, в Индия тя се нарича „прана”. Предполага се, че тази енергия тече по 12 невидими меридиана (линии), които условно съединяват биологичноактивни точки.

Подобно на гумения маркуч, стягащ артерията, пръстеновидните метални предмети могат да прекъснат енергийните канали. При това верижките и пръстените често не се свалят с дни, седмици и месеци и действието им може да има негативен ефект. Не случайно някога баронесите и графините носели украшения само по време на тържества и балове, след което ги прибирали в кутии.

Затова пръстените трябва да се свалят поне за 3-4 часа в денонощието. Това не се отнася до обеците – меките части на ушите не се съединяват с енергийни меридиани.

Тези, които обичат да носят верижка, трябва просто да я разкопчаят и да съединят двата края на закопчалката с конец около закопчалката. По същия начин можете да постъпите и с гривната. Кръстчето трябва да се носи на здрава връвчица, а не на сребърна или златна верижка.

За да минимизирате вредата от железни, медни, сребърни и златни пръстени, избирайте ги с камъни без обков. Металът също трябва да е подходящ за вашия организъм. Тази съвместимост може да се провери чрез мускулно тестване – ако един пръстен предизвиква мускулна слабост, значи не е за вас.

Бижутата могат и да са полезни за здравето и да имат ефекта на точковия масаж. За активизация на биологично активните точки често докосвайте с ръка колието, пръстена или обецата си.

Ето някои препоръки на древноиндийското учение, достигнали до нас.

Халка на носа усилва обонянието, намалява риска от развитие на инфекции в носовата кухина. Той контактува с точките, свързани със сърдечния меридиан.

– Обеци в долната част на ухото регулират активността на главния мозък и способстват за подобряване на паметта. Обеци в горната част на ухото могат да предотвратят възникването на херния.

– Гривна, поставена между рамото и лакътя, оказва действа благотворно на сърцето и белите дробове. Гривните на китките /както и на глезените/ регулират репродуктивната функция, действайки на матката и яйчниците.

– Пръстен на четвъртия пръст на лявата ръка стимулира половата система.

– Опасващо талията украшение регулира менструалния цикъл и стимулира храносмилането.

– Колие, което стига до нивото на гърдите, е полезно за белия дроб и сърцето. Плътно прилепналото към врата колие може да облекчи работата на щитовидната жлеза.

– Пръстени на пръстите на краката стимулират рефлекторните точки на ушите, очите и нервните центрове. С тяхна помощ може да се регулира дисбалансът в слънчевия сплит, да се намалят мускулните болки, свързани с тежък физически труд. Сребърни и медни пръстени, поставени на палеца на крака, помагат за нормализация на повишено артериално налягане, предотвратяват  психически разстройства.

инфо: pik.bg

Вижте още: 

СРЕБЪРНИТЕ БИЖУТА ЛЕКУВАТ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.