Кои женски имена са късметлийски?

Едно от нещата, които оказват голямо влияние в живота ни, е името. Неслучайно ритуалите по наричане са едни от най-силните и важни при почти всеки народ.

Родителите избират внимателно името на бъдещото си дете, за да му дадат възможно най-добрия старт в живота.

При различните народности има различни правила за наричането – някои имена просто носят по-голяма сила от други.

Нека видим кои от женските имена носят потенциала да донесат успех и просперитет.

АЛЕКСАНДРА

Името Александра произлиза от гръцки и е съставено от глагола „защитавам“ и съществителното „човек“, т.е. „защитник на хората“. Дамите, които носят това име, са смели и целеустремени. Те знаят какво искат, знаят как да го постигнат и са готови да защитават хората – познати и непознати. От тях биха излезли страхотни адвокати, социални работници или психолози.

ЕЛЕНА

Хубавата Елена неслучайно се е превърнало в нарицателно за красота. Името Елена е със древногръцки произход и означава „светлина“. В християнството Елена се свързва с мъдрост и образованост. Независимо кое от двете качества ще наречете за вашето дете, носейки името Елена, то ще бъде успешно, защото носи магнетизъм в себе си.

ВИКТОРИЯ

Името означава „победа“ и също като Александра носи със себе си смелост и кураж за действие. Тези дами знаят какво искат, как и кога да го постигнат. Те постигат успех в живота, защото не се страхуват да вземат това, което искат и смятат, че им се полага.

МАРИЯ

Едно от най-древните и най-широко разпространени имена в световен мащаб, Мария носи послание за силата на майчината любов. Мария постига успех заради своята целеустременост, с която управляват живота си. Те са самостоятелни, изпълнени с енергия и желание за живот. Това са жените, които с лекота разрешават всеки проблем.

ИРИНА

Името произлиза от гръцки и означава „мир“. Жените, които носят името Ирина, са спокойни и уравновесени, ценят мира и са готови да помогнат на всички. Те са и много наблюдателни и забелязват дори и най-дребните детайли, което им носи много успех в живота.

Morkadis

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Изчезналите женски български имена

Имена и думи с любопитен произход

Имената, които носят тежка съдба на притежателите си

Митове и легенди за старите имена на планините в България

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.