Колко храна дневно се полага на човек в Северна Корея

ориз

380 гр – толкова зърнени храни дневно се полагат на човек в Северна Корея. Това могат да бъдат царевица, пшеница, ориз или комбинация от тях.

Данните изнесе пред ТАСС директорът на Световната продоволствена програма на ООН за Северна Корея Дарлин Тимо. Ограниченията се налагат заради спада в добива през тази година.

Заради тежка суша и наводнени обработваеми площи са произведени с 12% по-малко култури. Освен това земеделието в Северна Корея по принцип страда сериозно от природните дадености на страната. Тя е изложена на чести наводнения и тайфуни, а релефът й е преобладаващо планински.

Ограниченията в храненето се отразяват най-вече на децата, които страдат от липса на мазнини и белтъчини. В Северна Корея действат няколко контролирани от властите организации, които със съдействието на ООН раздават обогатени с витамини и минерални вещества продукти в детските градини, началните училища и домовете за сираци.

От Световната продоволствена програма обаче смятат, че помощите за страната трябва да бъдат увеличени.

инфо: profit.bg

Вижте още: 

ОВЕСЕНИТЕ ЯДКИ И ПЪЛНОЗЪРНЕСТИЯТ ОРИЗ СА КЛЮЧЪТ КЪМ ДЪЛГОЛЕТИЕТО

Подкрепете Световни Загадки!

Ако харесвате Световни Загадки и искате сайтът да продължи да съществува, подкрепете ни с дарение.

Световни Загадки е проект, който поддържаме с огромно желание и ентусиазъм, но и с много труд. Сайтът е безплатен за своите читатели и се издържа от реклама, което не винаги е достатъчно. Ако искате да сте сигурни, че и в бъдеще всички ще могат да имат достъп до информацията на сайта, можете да направите еднократно или месечно дарение с бутона [Donate] по-долу. Благодарим Ви!

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.