Конспирации за зика: Вирусът е оправдание за последиците от опасна ваксина

10

Колкото повече се разпространява Зика, толкова повече стават и конспиративните теории, свързани с вируса.

Най-разпространената е, че цялата истерия се създава изкуствено, че се завишават рисковете и реалното разпространение на заразата. Причината? За да има милиони желаещи да се имунизират, когато ваксината бъде открита.

В социалните мрежи дори се появи теория, че такава отдавна е открита, просто се създава „предварителна рекламна кампания“. Истината е, че когато става дума за милиарди печалби, каквито неминуемо би генерирала такава ваксина, всичко е възможно. Факт е, че учени се опитват да открият лечение или ваксина срещу зика, но за това ще са нужни поне няколко години.

Друг вариант на конспирацията е, че именно с цел разработване на ваксина изкуствено е разпространена заразата из страните от Латинска Америка. Така учените ще разполагат с „опитни зайчета“. Подобни конспиративни теории се разпространяваха и за Ебола и се твърдеше, че създаването на ефективна и безопасна ваксина е истинска война сред фармацевтичните гиганти и за всяка фирма цената е без значение, ако целта е да демонстрира лидерската си позиция на световния пазар.

Според други обаче не става дума за разработване на нова ваксина, а за прикриване на последиците от вече прилагана такава в Латинска Америка.

Според застъпниците на тази теория доказателството е, че за вируса, който допреди няколко години се смяташе за безобиден, сега се твърди, че води до увреждания при новородените. Само в Бразилия след месец октомври 2015 г. са се родили над 4000 бебета с микроцефалия, което е около 20 пъти повече от средния годишен брой за страната.

Специалисти изказват съмнение, че това е усложнение от вируса зика, но други твърдят, че това може да е последствие от новата ваксина, въведена в страната за всички бременни през 2014 г.

Тогава към задължителния имунизационен календар за бременните е добавена ваксина срещу тетанус, дифтерия и коклюш, въпреки категоричното уточнение на Американската асоциация за контрол на храните и лекарствата, че тя е опасна.

Изказват се теории, че медицинските власти не се съобразяват с предупреждението. И сега, за да се прикрият вредите, опасните последствия се приписват на вируса зика.

инфо: 168chasa.bg

Вижте още: 

ВИРУСЪТ ЗИКА Е ИЗМИСЛЕН, НЯМА ТАКЪВ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.