Коя планета е вашият управител според зодията

зодии

Всяка зодия има своята планета-управител, която ѝ дава специфични характеристики и съдба.

Като се има предвид, че планетите от Слънчевата система са в движение и преминават през всеки един от зодиакалните знаци, следейки вашата планета-управител ще сте наясно какви черти от характера ви ще са отключат.

Позицията, в която се намира вашата планета по зодия и дом, ще ви позволи да разберете повече за бъдещето, което ви очаква.

Зодиакалният знак, където е вашата управляваща планета, ще са качествата, които ще разгърнете и на които може да разчитате, за да вървите към прогрес. Затова е важно да знаете кой е управителят на вашата зодия.

1. Овен – Марс

Според римската митология Марс е богът на войната и дава Овните борбеност, но и агресивност. Червената планета е отговорна за неизчерпаемата енергия на огнената зодия. Те обичат всичко да се случва бързо и лесно, заради което търпението не им е от силните страни. Заради Марс Овените са толкова страстни и непримирими, със силна амбиция, когато имат цел пред себе си.

2. Телец – Венера

Планетата Венера дава стремежа на Телците към лукс и красота. Тъй като са земна зодия, те се стараят да претворят характеристиките на богинята на любовта в римската митология в материален план. Телците търсят удобства и наслади, с които да доставят удоволствие на петте си сетива. Управлявани от планетата на любовта, романтичните отношение винаги са приоритет за тази зодия.

3. Близнаци – Меркурий

Управляващата планета на Близнаците е вестителят на боговете според римската митология – Меркурий.Това прави Близнаците най-контактния знак в хороскопа. За тях информацията и знанията са приоритет, като Меркурий е отговорен за тяхната бъбривост. Ако познавате Близнаци, сигурно ви е направило впечатление, че те не млъкват и могат да бъдат истински социални хамелеони.

4. Рак – Луна

Заради Луната Раците изглеждат корави отвън, но отвътре са меки като памук. Понеже Луната в астрологията управлява емоциите, зодия Рак се определят като най-чувствителния знак в хороскопа. Те се стремят към сигурност, домашен уют и семейна хармония през целия си живот. Луната като управител ги прави много раними, но и грижовни хора.

5. Лъв – Слънцето

Тъй като Слънцето е управителят на зодия Лъв, представителите на този знак често са убедени, че без тях животът ще е немислим. Лъвовете обожават да са в център на внимание и да събират възхищението с неповторимия си блясък. Слънцето като управител дава на Лъвовете щедрост, дързост, власт и артистичност.

Morkadis

6. Дева – Меркурий

Точно като Близнаците управителят на Девите е Меркурий, но за разлика от въздушната зодия, които предава енергията на планетата в комуникацията, при Девите тя се използва в материален план. Те използват вродената си нужда от информация и осведоменост, за да наблюдават всеки детайл около себе си. Тази нужда от прецизност и съвършенство често ги прави доста критични.

7. Везни – Венера

Планетата на любовта освен Телците управлява и Везните. Двата знака си приличат по нуждата им от комфорт и любов, но за разлика от Телците Везните се стремят да ги осигурят чрез общуване, а не материални блага. Тъй като Венера е техен управител, Везните са с вроден чар, който лесно омагьосва хората около тях.

8. Скорпион – Плутон

Типичната за Скорпионите тайнственост идва от тяхната планета-управител – Плутон. Това е най-отдалечената планета в Слънчевата система и точно като нея Скорпионите изглеждат мистериозни и далечни. Водните зодии се привличат от тайните и непознатото, а също така умеят отлично да прикриват чувствата си. Може и да изглеждат спокойни, но всъщност са вулкан от емоции.

9. Стрелец – Юпитер

Управляващата планета на Стрелците е най-голямата в Слънчевата система, което ги прави зодията с най-ярък характер. Техните житейски стремежи са свързани с обогатяване, заради което се отдават на образование и пътувания по света. Това разширява хоризонтите им и им помага да мечтаят с размах. Стрелците са известни като граждани на света, защото се чувстват у дома си на всяко кътче на планетата.

10. Козирог – Сатурн

Сатурн е планетата на дисциплината и сериозността, които са и двете най-характерни черти за зодия Козирог. В римската митология Сатурн е първият от римските богове, което характеризира Козирозите като хора с вродени лидерски качества и стремеж към авторитет. Те са много трудолюбиви и целенасочени, като могат да посветят цялата си енергия на дело, което ще им донесе социален престиж.

11. Водолей – Уран

Водолеите са управлявани от планетата на иновациите и прогреса. Въздушната зодия се стреми да промени света около себе си към по-добро, така че всички хора да са равни. Известни са и като индивидуалните, които искат да са различни от околните, за да подчертаят своят неповторим характер, но и за да се бунтуват срещу старите норми.

12. Риби – Нептун

Рибите са управлявани от планетата на мечтите, въображението и духовното, заради което непрекъснато се реят из облаците. Последната зодия от хороскопа е най-творческата и те могат да пеят, да пишат или рисуват като никой друг. Заради Нептун обаче те са напълно се владеят от своите фантазии и не си дават реална сметка за случващото се в действителността около тях.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.