Кръстници: 25 редки снимки на жени от гангстерския свят

Известните гангстери винаги са били заобиколени от жени: вятърничави красиви любовници, невзрачни верни съпруги, известни по онова време актриси и криминални съучастнички, които шпионирали и стреляли с пистолети в двете ръце, пише iskamdaznam.com

Неведнъж сме виждали във филмите приятелките на престъпниците, тъй като огромният интерес към културата на мафията не угасва от много десетилетия. Но как изглеждат жените от гангстерския свят в действителност? Каква е била съдбата на тези необикновени млади дами, които били съпруги или любовници на бандити и често сами извършвали престъпления?

Смити Уайт е арестувана, след като приятелят й Ралф Приско е застрелян от полицията по време на неуспешен грабеж през 1942 година. Жените, които решили да свържат живота си с гангстери, били наричани mob moll или gun moll. Този термин влиза употреба в началото на 20-ти век, при което “Mall” е производно на “Molly”, именно така наричали момичетата с леко поведение в Англия през 17 век.

Мей Капоне, съпруга на известния гангстер Ал Капоне, се увива в кожи, опитвайки се да се скрие от камерите на журналистите, докато посещава съпруга си в затвора Алкатраз през 1929 година. Мей, момиче от уважавано ирландско семейство, се жени през 1918 г. и в същото време ражда на съпруга си единствения им син Сони. Съпругът заразил нея и детето със сифилис, но въпреки всичко тя останала вярна и грижовна съпруга до смъртта му. Мей е живяла дълго, напускайки този свят през 1986 г., на 89-годишна възраст.

Любов и кръв: по актрисата Алис Гранвил стреля собствения ѝ съпруг Пит Донахю, гангстер от групата на холандеца Шулц, през 1931 година.

Скандалната красавица Вирджиния Хил е една от най-известните жени в гангстерския свят. Тя била куриер при превоза на „черните пари“ и любовница на известния Бъгси Сийгъл. На снимка от 1951 г. Вирджиния в края на престъпната си кариера е в съдебната зала, където се явява пред комисията Кефавър по обвинения в укриване на данъци. През същата 1951 г. тя бяга от американското правосъдие в Европа и след 15 години се самоубива в Австрия, където живее в бедност и забрава.

Джанис Дрейк има специално място в списъка на жените, свързани с организираната престъпност. Кралица на красотата, бившата мис Ню Джърси, прекарва безброй часове в клубове и ресторанти в компанията на най-известните мафиоти, въпреки факта, че е омъжена за комика Алън Дрейк, от когото ражда син.

Два пъти Дрейк вечеряла с мъже, които били открити мъртви ден след съдбовната среща с красавицата. На тази снимка, направена през 1952 г., Дрейк е заснета от полицията, където е извикана за разпит, след като известният плейбой Нат Нелсън е убит. Момичето било видяно с него няколко часа преди смъртта му.

Morkadis

Краят на Дженис Дрейк били тъжен: през 1959 г. тя била застреляна заедно с мафиота Малкият Оджи Писано. Окървавеното тяло на бившата кралица на красотата е намерено на предната седалка на кадилака на мафиота. Момичето и гангстерът били убити с изстрели в тила.

19-годишната Вирджиния Орнмарк и 24-годишният Фред Шмид са обвинени в убийство на продавач на сутиени, 1944г.

15-годишната Кармен Мартинес е отведена в съдебната зала. В името на гаджето си – мафиот – тя убила 17-годишния Раул Банучи през 1959 година.

Марго Донахю е задържана при опит да предаде пистолета на съучастника си Уилям Матеа, 1961г.

Съкрушената Лоти Кол, съпруга на ирландския гангстер Уинстент Кол Дивото куче в съдебната зала, 1933г.

Вариететната танцьорка Марион Кики Робъртс също била свързана с мафията, тъй като била любовница на гангстера от времето на „сухия режим“ Джак Легс Даймъндс. Джак бил застрелян от неизвестни, а на снимката момичето е със снимка на друг от любовниците си – актьора Джак Ла Ру, 1937 г.

А ето как е изглеждал гангстерът Джак Легс Даймъндс, чиято приятелка видяхте на снимката по-горе. Тук той позира за снимка с многострадалната си съпруга Алиса. Алиса била дълбоко религиозна жена, отдадена на съпруга си, въпреки многото му престъпления и изневери. Две години след смъртта на Джак, вдовицата му, дотогава отдавна забравена от обществеността и пресата, е намерена застреляна в скромния й апартамент в Бруклин. Убиецът на Алиса така и не бил намерен.

Рита Рио е любовница на гангстера Луис Амберг, дясната ръка на известния холандец Шулц. Красавица твърдяла, че няма представа за дейността и източника на доходи на любовника си. Мафиотът, както обикновено, завършил зле: той бил изгорен жив в една кола.

Арестуваните любовници Маргарет Кели и Франк Паламбо. Тази двойка е арестувана за обир на танцов клуб и убийство през 1932г.

Палма Витал, любовницата на гангстера Салваторе Дамбросио, показва чудесата на самообладанието. Лицето й е напълно безизразно, докато я съдят за лъжесвидетелство през 1961 г..

17-годишната Нанси Сервил е арестувана, защото шпионирала по време на нападение на гангстерска банда в нюйоркския квартал Куинс, 1936 година.

Флорънс Герити е задържана от полицията през 1948 г., заедно с петима съучастници. По време на разпита момичето казало за лидера на бандата Джордж Фоули: „Преди да го срещна животът беше скучен“.

„Мислех, че е запалка“, 23-годишната Лилиан Станг „се превръща в глупачка“ по време на разпит през 1947 г. Тя била арестувана за незаконно носене на оръжие.

Въпреки че гангстерите се опитваха да не изкарват на светло „работата“, която техните бойни приятели вършели вместо тях, правосъдието все пак настигнало много жени. 1933 г. Мери Бейкър, известна като Момичето с двата пистолета, плаче в полицейското управление в Бронкс след като е арестувана.

Това момиче изглежда толкова невинно, но всъщност не е: Жана Хънтър, любовница на Джон Зелър, е арестувана след поредния грабеж в Бруклин, 1935г.

Лоти Коул, вдовицата на Винсент Коул, заедно с двама сътрудници на мафията, е обвинена в убийството на минувач по време на грабеж, 1933 година.

Тя изобщо не се разкайва! Маргарет Кейн се усмихва, докато я извеждат от съдебната палата, където тази приятелка на гангстера е призната за виновна, 1932г.

Може да си мислите, че това е мъж, но това е момиче, свързано с мафията, Мери Дюк. Тя е снимана в полицейското управление с превързана ръка, след като е ранена при гангстерски двубой, 1943 година.

Старлет Луиз Ролф и нейният съпруг, скандално известният гангстер Джак Макгърн, малко след сватбата им през 1931г. Дълги десетилетия Луиз била приятелка на членовете на мафията, за двама от които била омъжена. Документален филм е заснет за тази жена през 80-те години. За разлика от много други нейни приятели, тя е живяла дълго и е починала през 1995 г. на 89 години.

източник: iskamdaznam.com

Вижте още:

Вижте кои са Дахомейските амазонки – най-зловещите жени в историята

Бурнеши – жените, които живеят като мъже (галерия)

Жени-чудовища, които е по-добре да не срещате

Как са изглеждали жените в София преди близо 100 години (СНИМКИ)

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.