Летящите щитове на хопите (част 1)

2

Древните летателни машини са вплетени в традицията на много култури по земното кълбо. Свещените за индусите текстове Рамаяна и Махабхарата описват въздушни кораби наречени „вимани“, които се използват за водене на война.

Сред йероглифите на стената на египетски храм в Абидос има изображения на „модерни“ самолети и хеликоптери. Индианците хопи, които населяват три големи области в северната част на Аризона също имат какво да кажат по въпроса. Техните легенди говорят за въздушни машини, които имат връзка с Орион.

Хопите са едно от туземните американски племена наследници на древния народ на пуебло, които пребивавали в югоизточната част на днешния САЩ. Този район се нарича „четирите ъгъла“ – пресечната точка между четирите щата Аризона, Колорадо, Ню Мексико и Юта.

Историята на хопите се простира хиляди години назад във времето правейки ги една от най-древните все още живи култури в света. Оригиналното име на народа на хопи е „хопитух ши-ну-му“, което означава „миролюбиви хора“. Концепциите за смърт и етика са дълбоко залегнали в техните традиции и това е свързано с респект към всички живи същества. За разлика от митологията на повечето народи според която боговете идват от небесата, хопи вярвали, че техните богове идват изпод земята! Според тяхната митология „хората-мравки“ са населявали сърцето на планетата. Когато видите тези същества ще откриете невероятни прилики с това което днес ние наричаме „сиви извънземни“!

Една от най-интригуващите легенди на племето е свързана именно с „хората-мравки“, които спасили племето от смърт и то на два пъти. Така наречения от тях „първи свят“ (или първа епоха) от историята им бил унищожен от „огън“ – вероятно от вулканична дейност или сблъсък с астероид. „Вторият свят“ пък бил унищожен от „лед“. По времето на тези два глобални катаклизма добродетелните членове на племето хопи били водени от облак със странна форма през деня и движеща се звезда през нощта, които ги отвели до небесния бог Сотукнанг, който в крайна сметка ги завел при хората-мравки – на техния език „Ану Сином“. Хората-мравки ескортирали племето хопи в подземни пещери, в които те намерили подслон и храна.

1

Петроглиф от северна Аризона

В традицията на хопи може да срещнете различни цикли на времето точно както е и в митологията на ацтеките. Те вярвали, че в края на всеки времеви цикъл „боговете“ се завръщат. От тяхна гледна точка днес се намираме в четвъртия цикъл. В третият цикъл обаче се случило нещо твърде интересно, което хопите описват като „летящи щитове“ или „паатувотас“. Цивилизацията от този период достигнала забележителни технологични успехи, но в крайна сметка била унищожена чрез потоп от Сотукнанг – племенник на Създателя – точно както всъщност можем да открием в почти всяка друга земна митология.

2

Петроглиф близо до парка „Хомолови“ в Аризона

Описвайки колко напреднал всъщност бил „третият свят“ неговите жители разработили „летящи щитове“, които имали способността да атакуват градове, които се намирали доста надалеч и същевременно можели да пътуват бързо до всяка точка на планетата. Приликите между тази технология и това, което днес наричаме летящи дискове или просто високотехнологични летателни апарати е доста стряскаща. Според традицията на хопите в началото на четвъртия свят Сотукнанг изрекъл следните думи:

Виждате ли, Аз заличих всички следи от вашето битие. Долу на дъното на моретата лежат всички горди градове, както и летящите щитове и всички световни съкровища покварени от злото. Там лежат и всички хора които не намериха време да се молят на създателя от върховете на планините. Но ще дойде ден, ако запазите спомена и значението на вашата поява на Земята и всичко това ще се появи отново на повърхността.

3

Нещо повече, според легендите на хопи оцелелите от потопа, който разрушил предишния свят се разделили отивайки на различни места под ръководството на Маасу, следвайки неговия знак в небесата. Когато Маасу се приземил, той нарисувал петроглиф, който показвал дама която „яздила“ кораб без криле, а формата му била куполна. Този петроглиф символизирал деня на пречистването, когато истинските хопи ще отлетят на други планети в същите тези кораби без крила. Дали „летящи чинии“ или „кораби без крила“ посланието е ясно. Идентификацията на описаното силно наподобява на това което днес познаваме като НЛО.


Индианците хопи имат специална история свързана със събитията разиграли се в „третия свят“ и на техния език е позната като „Кускурза“. Един от големите писатели свързан с американския запад Франк Уотърс представя тази история в книгата си „Book of the Hopi“. В нея той съобщава за летящите машини на хората от тази цивилизация, които се реели из небето.

Подобно на днешните бойни летящи машини „паатувотас“ често атакували други градове, причинявайки огромни разрушения и убивайки хората на земята. Те можели да проведат атака и да напуснат зоната на мишената толкова бързо, че хората в градовете нямали време дори да осъзнаят от коя посока враговете им се появявали. След време и другите цивилизации на планетата започнали да произвеждат подобни машини, което причинило глобална война, която сложила край на третата епоха.

Morkadis

Индианците хопи имат да разкажат много неща за древното минало на човечеството, но за съжаление много от тези събития никога не са били представени в друга форма освен устната такава – от поколение на поколение. В тази връзка индианците споменават за някакъв „Червен град“, който бил унищожен от невероятно мощни небесни оръжия. Това се случило в древността. Никой не знае къде точно се намира този град макар да има доста спекулации по въпроса.

По време на третия свят били построени огромни градове и търговски пътища. Цивилизацията процъфтявала. Хората изобретили най-различни машини и високотехнологични удобства, някои от които не са достъпни дори и днес. В това описание лесно можем да „чуем“ ехото идващо от Атлантида.

4

Петроглифи на хопи

Друга легенда също описва летящите дискове, които директно са асоциирани със Сoтукнанг – небесният бог на хопи. Действието на историята се развива след опустошението на „Червения град“. Братче и сестриче били забравени в хаоса от своите родители, които напуснали града с летателен апарат. Децата тръгнали на дълго приключение, за да намерят родителите си. Те си направили лагер готвейки се да пренощуват. Едва извадили хранителните си запаси те чули огромен шум над главите си. Били много изплашени и се чудели какво представлява това странно нещо. Братът притиснал своята сестра към себе си и двамата видели как някакво същество се спуска от небесата. То носело костюм, който блестял като лед (вероятно металически космически костюм), а главата и лицето му светели като звезда.

Съществото проговорило:

Не се страхувайте. Името ми е Сoтукнанг. Поради факта, че съчувствам на тежкото ви положение, съм дошъл да ви помогна. Качете са на моя „паатувота“ и ще отлетим оттук.

След това той ги взел на летящия щит в небето, така че те можели да виждат от своята позиция огромните територии под тях. След това ги нахранил със сочни пъпеши и им казал, че трябва да имат вяра в него и в неговите учения, които по-късно щели да пристигнат посредством сънищата им! Най-накрая летящият апарат се приземил близо до селището в което техните родители се били установили, последвало сбогуване и „щитът“ отлетял обратно към облаците. Благодарни на небесния бог децата влезли в селището където открили своите родители.

5

Маска на Сoтукнанг

Поради факта, че хопите нямат дума за чиния, още повече летяща, те наименуват летящата машина с най-близкото нещо в тяхната култура с подобна форма – бойният щит. Думата „тувота“ специално обозначава този вид щит. Странно или пък може би не концепцията за „война“ в идеологията на хопи е тясно свързана със звездите.

Използването на „тувота“ вместо другата по-широко употребявана дума за „диск“ или „окръжност“ предполага небесен произход на „паaтувота“. Поради факта, че термина „паа“ означава „вода“, „паатувота“ вероятно отразява разширяващите се концентрични пръстени във водата. Това може би е метафорично описание за начина по който странното летящо устройство се появява и функционира. Свързаната дума „патука“ или „шпиндел“ също може би описва въртящото движение на „щита“. В допълнение префикса „па“ обозначава нещо предизвикващо учудване, което да бъде свързано с реакцията към това удивително средство за придвижване.

Традицията на летящия щит се появява изобразена и върху камък. Снимката отдолу показва древен петроглиф или рисунка в скала, който е намерен близо до Уинслоу, Аризона и наподобява триъгълен апарат.

6

8

Историите разказани от индианците хопи се потвърждават от доста легенди и свещени текстове на други култури. Канадските индианци, които живеят в района близо до тундрата също разказват, че в древното минало техните градове били унищожени мигновено. Хората от централна Америка пък разказват как боговете унищожили Земята използвайки оръжие което било „горещо като слънцето“, а свещената книга на маите „Попол Вух“ е друг отличен източник, който доставя достатъчно ценна информация за древните небесни посетители и техните земни дейности. Попол Вух описва и събитие много сходно до това, което библията описва за Содом и Гомор. В случая се споменава за издигащо се „слънце“ чиято горещина била непоносима. Температурата била толкова голяма, че хората се превърнали на камък. С голяма вероятност можем да предположим, че текста описва друг случай на ядрен холокост.

част 2

инфо: parallelreality-bg.com

Вижте още: 

ЛЕТАТЕЛНИ АПАРАТИ В ДРЕВНОСТТА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.