Малахитът ще ти помогне да сбъднеш желанията си да получиш прозрение! Виж как

малахит

Още в древни времена се вярвали, че всичко, изработено от малахит, притежава магическа сила. В древноегипетската Книга на мъртвите се казва, че украшенията с камък от малахит имат вълшебни свойства.

В една от най-популярните славянски легенди се разказва са Медната гора и малахитовото ковчеже, което изпълнявало желания. Приказката е много популярна в Русия, където залежите на уралски малахит превърнали страната в сензация през 18-и век.

Но още през 4000 г. пр. Хр. древните египтяни са добивали малахит от Синайския полуостров, за да създават амулети и религиозни фигури от зеления минерал.

Според легендите на древните египтяни малахитът е пуснат на земята от богинята на небето. Вярвали, че малахитът се е появил под формата на зелени звезди.

Голяма част от бижутата на фараоните били с малахит, за да бъдат защитени от злите сили.

Вечерта, за да получат прозрение и да вземат важни решения на сутринта, слагали зеления камък близо до главата си, преди да заспят.

Най-добре изработените украшения от малахит са на близо 9000 години и са открити на територията на днешен Ирак и Израел. Тези бижута се радвали на голяма почит още в Индия и Китай.

За истински шедьовър обаче се смята Малахитовата зала в музея Ермитаж. Тя е определена като най-богато украсената дворцова зала в света.

Колоните на храма Света София в Истанбул също са облицовани в малахит, за да се сбъдват молитвите на вярващите.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Камъните лекуват като билките

Да чуем камъните (тест)

Антените на Шамбала. НЛО слизат по камъни под земята?

Копчетата сбъдват желания! Ето как да си направим амулет от тях

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.