Медицинско чудо! Жена забраменя два пъти за 10 дни

бременна
Жена от Австралия, на която лекарите са казвали, че може би никога няма да успее да има деца, роди близнаци, заченати през 10 дни. Тази историята на надеждата разказва Би Би Си.

Кейт Хил е получавала хормонално лечение за синдром на поликистозни яйчници – състояние, което възпрепятства нормалното формиране на яйцеклетки. Лекарите потвърждават, че е заченала близнаците си в различно време, въпреки че със съпруга й са опитвали да зачене само един път точно в периода, когато е успяла.

Да се случи нещо подобно е много рядко явление – жена да забременее втори път, когато вече е забременяла.

Повечето близнаци се получават от създаването на две яйцеклетки в жената едновременно. По-рядко една клетка се разделя на две. Бременността обикновено спира месечния цикъл на овулацията, но много рядко една жена може да създаде друга яйцеклетка след зачеване, а при зачеване може да се получи второ здраво бебе.

Кейт Хил има момичета близначки – Шарлот и Оливия, които са родени преди 10 месеца с различен размер, тегло и жестово развитие.

„Не осъзнавахме всъщност колко е специално това, докато не бяха родени“, коментира семейството.

Известни сега са само 10 такива случаи документирани в света. Те се наричат суперфертилизация.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.