Мистериозните пирамиди, открити в Русия, могат да пренапишат човешката история

Много от учените, направили научна експедиция до това енигматично място, смятат, че Колският полуостров може да е прародината на най-древната цивилизация на Земята

Откриването на най-ранните пирамиди в света на Колския полуостров може да потвърди съществуването на древна цивилизация на руска територия.

Откриването на най-ранните пирамиди в света на Колския полуостров може да потвърдят съществуването на древна цивилизация на руска територия. Цивилизацията вероятно предшества египетската цивилизация дълго време. Археологическите разкопки на пирамидите на Колския полуостров, за които се смята, че са поне два пъти по-стари от египетските пирамиди, бяха възобновени миналата година. Все още не се знае от кого и как са построени.

Мистерията на пирамидите на Колския полуостров

Колският полуостров е полуостров, разположен в района на Мурманск в европейската част на Русия. През него текат Баренцово и Бяло море. Площта е около 100 000 квадратни километра. На север има тундрова растителност, докато на юг има горска тундра и тайга. Климатът на полуострова е леко хладен през цялата година.

Изключителното откритие на най-старите пирамиди в света на Колския полуостров показва съществуването на легендарната Хиперборея. Полуостров Кола наскоро се превърна в очарователно място за научни изследователи и ентусиасти.

Много от учените, направили научна експедиция до това енигматично място, смятат, че Колският полуостров може да е прародината на най-древната цивилизация на Земята. Откритията на учените за стъпаловидни пирамиди и масивни каменни плочи, прецизно изсечени преди 9000-40000 години, предоставят убедителни доказателства за тази невероятна идея.

Хиперборейците ли са отговорни за пирамидите в Кола?

Археолози са изследвали интригуващи пирамидални структури на Колския полуостров, които имат потенциала да пренапишат нашата история. Пирамидите са построени с прецизност и се смята, че са на поне 9000 години, което може да е дори по-старо от Гьобекли Тепе, най-старият храм в света.

Най-ранното известно изследване на пирамидите в Кола се провежда в началото на 20-те години на миналия век, когато руският учен Александър Василиевич Барченко (1881–1938) пристига с научен екип, за да изследва енигматичните, неоткрити древни паметници в неизследваната част на Русия. Въпреки това, Барченко не е масов учен и към днешна дата неговите вярвания са противоречиви, както и интригуващи в същото време.

Вътре в пирамидите на Кола има неизвестни празнини и камери

През 2007 г. руски експедиционен екип се опита да проучи Колските пирамиди. Сред тези експерти бяха прессекретарят на Пулковската обсерватория Сергей Смирнов, кандидат на физико-математическите науки, Валерий Чудинов, професор от Руската академия по естествени науки, и Дмитрий Субетто, професор, доктор на геоложките и географски науки.

Пътуването беше по-трудно и рисковано, отколкото изследователите очакваха. Колските пирамиди са в уединено място и жителите, лапите, се колебаят дали да им покажат маршрута.

Morkadis

Според един от членовете на екипа руските експерти са разгледали пирамидите от хеликоптер, но поради обширната зеленина не всички сгради са били видими от въздуха.

Техният хеликоптер почти се разби, но те стигнаха до старото място и проучиха тези странни сгради. Колските пирамиди, според руските геолози, са две високи 50 метра структури, свързани с мост и подравнени към кардиналните точки.

„Носихме уникално устройство, най-сложното геофизично оборудване – георадар Око – в експедицията“, обясни един от изследователите.

Подобно на рентгенова снимка, инструментът „ просветва “ вътрешното пространство на всеки предмет. Геолозите стигат до недвусмислено заключение: височините имат антропогенен произход; следователно те не са естествени хълмове, а създадени от човека пирамиди – продукт на човешки ръце. Вътре в пирамидите има пропуски и неоткрити стаи.

източник: pochivka.blitz.bg

Вижте още:

Вижте най-дивите и красиви места в Русия!

Лешукония е най-дивото място в Русия, където законите не работят

Древен град в Русия крие повече загадки от египетските пирамиди, никой не е разгадал тайната му

Забранените градове в Русия

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.