Мона Лиза била робиня от Китай


мона лизаМайката на Леонардо да Винчи е китайка и е била робиня на богат италиански търговец.

Това разкри италианският историк и писател Анджело Паратико, който прекарал 20 години в Хонконг в изследване на връзките между Италия и Китай през последните 2000 г., пише в. „Телеграф“.

„Мона Лиза е най-вероятно портрет на майката на Да Винчи, както предположи Зигмунд Фройд още през 1910 г. Зад гърба на Мона Лиза е нарисуван китайски пейзаж и чертите й дори са на китайка“, обясни Паратико. Той вече е събрал всички доказателства за теорията си в книга със заглавие „Леонардо да Винчи: Китайски учен, загубен в ренесансова Италия“. Тя ще бъде пусната догодина.

„Напълно съм сигурен, че майката на Леонардо е от Ориента, но за да се  убедим, че е китайка, трябва да използваме дедуктивния метод на взаимните връзки“, обясни историкът.

„Богат клиент на бащата на Да Винчи имал робиня, наречена Катерина. След 1452 г., когато се ражда Леонардо, тя изчезва от документите и вече не работела там“, разказва ученият. Исторически факт е, че майката на художника се казвала Катерина, която според писмени източници от онова време е била „селянка“.

„Освен това Да Винчи е писал с лявата ръка, бил е вегетарианец, което по онова време не е било нормално и вероятно е научен от майка си от Китай“, каза още историкът.

инфо: novini.bg

Вижте още: 

ШИФЪРЪТ НА ЛЕОНАРДО Е В ОЧИТЕ НА МОНА ЛИЗА

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.