Навиците, които издават нашия характер

ръкостискане

Всички знаем колко важно е доброто впечатление – както за нашия личен живот, така и за професионалните ни взаимоотношения. Ето защо положителното отношение от важните нови запознанства е важно.

Не трябва да забравяме обаче, че съществуват редица дребни фактори, които изграждат образа ни и върху които нямаме контрол (за разлика от думите и поведението ни).

Например…

Нашият поздрав

Здравото ръкостискане издава, че човекът срещу вас е екстроверт. Той обича да изразява ясно своите емоции. Ако някой постави ръка на рамото ви, когато се срещне с вас, вероятно искрено ви харесва (или пък е манипулатор). Ако хване ръката ви и с двете си ръце, този човек се кани да поиска нещо от вас или да ви предаде някакво съобщение.

Селфитата

Хората, които държат камерата отдолу, имат позитивна гледна точка за света. Тези, които са твърде сериозни или отговорни, рядко позволяват на другите да знаят какво правят чрез социалните медии. Освен това те често се снимат по такъв начин, че другите да не могат да разберат къде всъщност се намират.

Колко често ровим в телефона си

Ако твърде често ровите в телефона си, то доста е вероятно вие да сте депресирани и да търсите външна стимулация.

Как се държим, докато се храним

Онези от вас, които обичат да режат всичко на малки парченца, често се стремят към дълготрайни връзки. Те се опитват да живеят живота си по свои собствени правила. От друга страна, онези, които смесват всички части на своето ястие, без значение що за деликатес хапват, най-вероятно имат силен характер. Освен това поемат повече отговорности. Хората, които изяждат храната си бързо, са добри в мултитаскинга, характеризират се със своята компетентност на работното място, рядко изпускат краен срок и винаги са с една крачка напред. Хората, които се хранят бавно, живеят в настоящето и знаят как да се наслаждават на живота.

Как ядем пуканки

Изследванията показват, че интровертите изяждат внимателно всяка пуканка по отделно. Екстровертите от своя страна обичат да хапват с цели шепи.

Какво кафе обичаме да пием

Morkadis

Еспресото е любимата напитка на лидерите, докато онези, които ги следват, пият двойно еспресо. Хората, които обичат лате, често имат проблем с взимането на решения и подхождат по-спокойно към всичко. Онези, които са социални и креативни, предпочитат капучино. По-приключенски настроените пък – фрапучино. Чистото кафе пък е характерно за хората с директен подход в живота. Те рядко правят нещо извън рамките на нормалното. Хората пък, които търсят нови изживявания от време на време, добавят захар и сметана към своето кафе.

Накъде гледаме, докато пием

Гледате дълго в дъното на своята чаша? Значи сте често сте по-фокусирани и замислени. Нямате склонност да се отнасяте в мечти. Онези, които гледат над чашата, се влияят по-лесно от останалите и често са немърливи. Същевременно обаче са и много по-наясно с онова, което се случва в света около тях. Ако човек затваря очи, когато пие, може би изпитва някаква болка и дискомфорт и търси начин, по който да се отпусне.

инфо: obekti.bg

Вижте още:

Изберете си китайски 3 мъдрости, които пасват най-добре на характера ви и вижте нещо ценно за себе си!

Вашият характер според начина, по който използвате Facebook

Дължината на косата разкрива особеностите на вашия характер. Вижте точно какво!

10 примера за това как нашият мозък издава тайните ни

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.