Най-безмилостните деца-убийци в човешката история

продължение от част 1

Ето още истории на кръвожадни убийци, които са били само деца.

Бари Лукатис (26 февруари 1981 г.)

На 2 февруари 1996 г. във „Фронтир“, гимназия в щата Вашингтон, се случва инцидент със стрелба и заложници. Бари Лукатис облякъл каубойския си костюм и отишъл в кабинета по алгебра, тъй като трябвало да започне учебния час. Повечето съученици намерили костюма на Бари за забавен, а поведението на Бари било малко странно. Те не знаели какво крие този костюм. Бари бил скрил два пистолета, пушка и 78 патрона. Той открил огън, а първата му жертва бил 14-годишният Мануел Вела. След няколко секунди негови жертви станали неговият учител и друг съученик. Учениците били държани за заложници в продължение на 10 минути, докато един по-силен ученик в училище не успял да обезоръжи момчето.

Свидетели казват, че той викал: „По-интересно е, отколкото да говорим за алгебра, нали?“ Това е цитат от романа на Стивън Кинг „Ярост“, в който главният герой убива двама учители и взема класа за заложници. В момента Бари излежава две доживотни присъди, последвани от 205 години затвор.

Джошуа Филипс (17 март 1984 г.)

На 3 ноември 1998 г. съседката на 14-годишния Джошуа Филипс изчезва. Една сутрин майката на Джошуа почиствала стаята му и намерила мокро петно под водния матрак на сина си. Опитвайки се да открие теча, тя забеляза, че матракът е залепен с лепенка. Вътре в матрака госпожа Филипс намерила тялото на изчезналата 8-годишна съседка на име Мади Клифтън, която целият град търсил в продължение на седем дни.

До ден днешен Филипс не е споделил мотивите за убийството. Той казва, че случайно ударил момичето по главата с бейзболна бухалка, тя започнала да крещи, той изпаднал в паника и след това я завлякъл в стаята си и започнал да я бие докато млъкнала. Съдебните заседатели не повярвали на неговата история, той е обвинен в убийство първа степен. Тъй като Джошуа не бил навършил 16 години, избегнал смъртното наказание. Дадена му е доживотна присъда без право на обжалване.

Уили Боскет (9 декември 1962 г.)

В списъка на Уили Боскет до 15-годишна възраст през 1978 г., по негови думи, имало повече от 2000 престъпления. Той не познавал баща си, но твърди, че баща му е осъден за убийство и считал това за „смело“ престъпление. По това време в САЩ според Наказателния кодекс за непълнолетните, не е имало наказателна отговорност, затова Боске смело обикалял улиците с нож или пистолет в джоба си. На 19 март 1978 г. той застрелва Моисес Перес, а на 27 март – съименникът на първата жертва Ноел Перес.

По ирония на съдбата случаят с Уили Боске се превърнал в прецедент и предидзвикал преразглеждане на разпоредбата за липсата на наказателна отговорност за непълнолетни. Според новия закон децата от 13 години могат да бъдат съдени като възрастни за престъпления с особена жестокост.

Ерик Смит (22 януари 1980 г.)

Morkadis

На 13-годишна възраст Ерик Смит е бил тормозен заради очилата си с огромни лещи, луничките, дългата червена коса и друга черта: стърчащи дълги уши. Това било страничен ефект от лекарствата за епилепсия, които майка му приемала по време на бременността. Смит бил обвинен в убийството на четиригодишно дете на име Дерик Роби. На 2 август 1993 г. детето е било удушено, главата му е смазана с голям камък и било изнасилено с помощта пръчка.

Психиатърът диагностицирал Ерик с емоционално нестабилно разстройство на личността, поради което той не можел да контролира вътрешния си гняв. Смит бил осъден и изпратен в затвора. За 6 години затвор пет пъти му е отказано обжалване.

Лионел Тейт (30 януари 1987 г.)

Кой би си помислил, че постоянното гледане на състезания по борба може да доведе до убийството на шестгодишното момиче на име Тифани Оуник. Катлийн Гросет-Тейт била бавачка на Тифани. Една вечер Катлийн оставила Тифани със сина си, който гледал телевизия, докато тя се качи горе. Около десет вечерта тя направила забележка на децата да не вдигат шум, но не слязла долу, мислейки, че си играят. Четиридесет и пет минути по-късно Лионел повикал майка си, защото Тифани не дишала. Той обяснил, че се борил с момичето, като я задържал с хватка, а след това е ударил главата й в масата.

По-късно патологът заключил, че смъртта на момичето е причинена от руптура на черния дроб. Освен това експертите са констатирали фрактури на черепа и ребрата, както и 35 други наранявания. По-късно Тейт променил показанията си и казал, че е скочил върху момичето от стълбите. Той е осъден на доживотен без право на замяна, но през 2001 г. присъдата му е преразгледана поради умствената неспособност на затворника. Той бил освободен през 2004 г. с изпитателен срок от десет години.

Крейг Прайс (август 1974 г.)

Джоан Хийтън, на 39 години, с двете си дъщери, 10-годишната Дженифър и 8-годишната Мелиса, е намерена мъртва в дома им на 4 септември 1989 г. Полицията казва, че Джоан е имала около 60 прободни рани, а момичетата около 30. Ударите са били толкова силни, че острието на ножа се е счупило и е заседнало в тялото на Мелиса. Властите смятали, че основният мотив за престъплението е кражба и заподозреният, когато бил забелязан, грабнал кухненски нож и нанесъл раните в състояние на афект. Смятало се е също, че крадецът е някой от този район и вероятно е с наранена ръка.

Крейг Прайс бил заловен същия ден от полицията с превързана ръка, но казва, че е счупил прозорец на кола. Полицията не повярвала на неговата история. Претърсили стаята му, намерили там нож, ръкавици и други улики. Той признал и за друго убийство, извършено в околността две години по-рано. Властите го заподозрели за случай, който също започнал с кражба, но завършил като случая с Хийтън. Крейг получил доживотна присъда ден преди да навърши шестнайсет.

Джеси Померой (29 ноември 1859 – 29 септември 1932)

Джеймс Померой, роден през ноември 1859 г. в Чарлстън, Масачузетс, се споменава като най-младият мъж, осъден за убийство от първа степен в историята на държавата. Померой започнал бруталните си действия срещу други деца още на 11-годишна възраст. Той примамил седем деца на безлюдни места, където ги събличал, връзвал и измъчвал с нож или забивал пирони в телата им. Той е заловен и изпратен в поправително училище, където е трябвало да остане до 21-годишна възраст. Но след година и половина той бил освободен заради примерно поведение.

Три години по-късно се променил – от лош човек се превърнал в чудовище. Той отвлякъл и убил 10-годишната Кейти Къран, а също така бил обвинен в убийството на 4-годишно момче, чието осакатено тяло е намерено в залива Дорчестър. Тъй като не намерили доказателства за убийството на момчето, Джеси е осъден за смъртта на Кейти. Тялото лежало върху купчина пепел в мазето на магазина на майката на Померой. Джеси е осъден на доживотен строг тъмничен затвор, където умира от естествена смърт на 72 години.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още:

Най-известните отвличания

Леонарда Чанчули: серийна убийца или грижовна майка?

Коварният злодей от Мълчанието на агнетата наистина е съществувал

Децата на България, които изчезнаха без следа

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.