Най-добрите естествени сънотворни

сънДа спиш не е избор… Тялото се нуждае от съня, за да бъде в най-добрата си форма.

Но сънят не винаги идва лесно. Центърът за контрол на заболяванията сега класифицират недостатъчния сън като епидемия. Ако прекарвате неспокойни нощи с очи вперени в часовника, знаете какво е усещането.

Сънотворните, отпускани с рецепта крият опасности: главоболие, киселини, неконтролируемо треперене, пристрастяване. А има и по-мрачни странични ефекти…

Защо да рискувате да си създадете нови проблеми за няколко часа почивка?

Добрата новина е, че има безопасни естествени алтернативи на таблетките за сън. Ето петте най-добри средства за естествен сън, които можете да си набавяте без рецепта… или опасни странични ефекти.


Мелатонин: Добре де, може би това средство ви е известно. Но може би не осъзнавате точно колко ефикасен може да бъде мелатонинът. Епифизната жлеза произвежда мелатонин при липса на светлина. Той регулира естествения цикъл на съня ви, което ви помага да заспивате и да спите непробудно. Най-важното нещо, което трябва да разберете за мелатонина е че той е хормон. Така че внимавайте когато го взимате като хранителна добавка. Твърде много от него може да ви докара повече вреда от полза. Вместо от изкуствени източници, набавяйте си мелатонин от естествени храни като орехите.

Вишни: Тези красиви кисели плодове не само че имат прекрасен вкус, те са отличен естествен източник на мелатонин. Вишните съдържат повече мелатонин от всяка друга храна. Те са заредени с антиоксиданти и фибри, така че са чудесни за похапване преди сън без значение колко дълго спите всяка нощ.

Валериан: Валерианът е билка, която расте в Европа и Азия. Може и да няма чудесен мирис, но хората го използват от втори век като сънотворно. Това казва доста за свойствата й. Но недейте просто да вярвате на историческите книги. Скорошни изследвания показват ефикасността на валериана като сънотворно средство. Изследване показва, че екстрактът от корен на валериан, приеман по два пъти на ден, помага на жените в менопауза да имат  по-отпочиващ сън.

5-HTP: Цялото название на това средство ще ви накара да си изкълчите езика… Но идеята зад 5-хидрокситриптофана не може да е по-проста. 5-HTP е химикал, който тялото може да произвежда след като си набави L-триптофан. 5-HTP се преобразува в серотонин, който може да ви помогне да заспивате по-бързо. Но пиенето на 5-HTP като хранителна добавка е показало също, че се бори с депресията и с последиците от фибромиалгия.

Тези естествени алтернативи на потенциално вредните и пристрастяващи сънотворни хапове са най-добрият ви избор за добър сън през нощта. Те са безопасни и лесно се намират.

Защо да се излагате на риск от опасните и драстични странични ефекти на изписваните с рецепта сънотворни, когато можете да си осигурите най-добрия сън през живота си с малко помощ от страна на Майката природа?

инфо: zdravivsekiden.com

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.