Най-известните снимки на призраци

Кафявата дама

Кафявата дама

Това е една от най-известните снимки на духове. Направена е през 1936г в къща Рейнхам Хол в Англия и на нея се вижда фигура с дълга рокля или наметало. Някои смятат, че това е Дороти Тауншенд, господарка на къщата от 18-ти век, която е загинала трагично от домашно насилие.

Огненото момиче от Уем Таун Хол

1

Уем Таун Хоу в Англия изгаря до основи през 1995г – докато огънят бушувал, Тони О‘Райли направил снимки на сградата. Макар никой от очевидците да не си спомня да е виждал момиче в или около сградата, на снимката изглежда има такова, застанало до вратата. Според някои, това е Джейн Чърн, малко момиче, починало при пожар в същия град през 1677г.

Духът на дядо

2

Тази снимка на бабата на фотографа, направена малко след като тя се преместила в старчески дом през 1997г, показва възрастен мъж, стоящ зад нея. Фотографът обаче твърди, че там нямало никой, когато снимката била направена – както и, че години по-късно, членове на семейството осъзнали, че човекът приличал много на съпруга на жената, починал три години преди снимката.

Гробище Бутхил

3

На тази черно-бяла снимка (направена неизвестно кога, но вероятно в началото на 90-те) е приятел на фотографа, облечен с костюм от 1880-те. След като я проявили обаче, приятелите видели на заден план младо момче, също облечено в подобен костюм.

Църква Уорстед

4

На снимка от 1975г на Даян Бертелот, седнала на пейка в църква Уорстед в Норфолк, Англия, се вижда зловеща бяла фигура, застанала зад нея. Когато била направена снимката обаче, там нямало никой друг, освен Даян.

Morkadis

Призракът на лорд Комбърмър

5

Тази снимка е направена в библиотеката на абатство Комбърмър през 1891г и на нея изглежда се вижда мъж, който е седнал на стола в ляво. Членове на фамилията го разпознали като лорд Комбърмър, чието погребение се провеждало на километри от къщата в момента, когато е направена снимката.

Стълбището в Дома на кралицата

6

Тази снимка първоначално трябвало да бъде само кадър на спираловидното стълбище в Дома на кралицата в Националния морски музей в Англия през 1966г. Размазана фигура обаче се вижда в долната част – това съвпада с множеството разкази за странни случки на това място.

Гробище Башелър Гроув

7

Тази снимка е направена на гробище Башелор Гроув в Илинойс през 1991г като част от паранормално разследване.

Призрачното лице на Фреди Джаксън

8

На тази снимка на ескадрила от Първата световна война, направена през 1919г, може да се види призрачно лице зад единия пилот на най-горния ред. Членове на ескадрилата, разгледали снимката след това, разказали, че лицето прилича на това на механика им Фреди Джаксън, който бил убит от перка при инцидент само 2 дена по-рано.

Църква Нюби

9

Една от най-известните снимки на призраци е направена през 1963г от преподобния К. Ф. Лорд в църква Нюби в Северен Йоркшир, Англия. Някои фото експерти са разгледали снимката и според тях образът не е резултат от двойна експозиция.

Бюрото на кралица Анна

10

Тази снимка е направена в началото на 20-ти век и след проявяването й било забелязано, че върху бюрото на кралица Анна се появила отрязана ръка.

Хотел Децебал

11

Снимката е направена през 2008г по време на строежа на хотел Децебал в Румъния. Отдавна се носели слухове за призрак на жена в бяла рокля, бродеща в района.

Коробори Рок, Австралия

12

На тази снимка, направена през 1959г, се вижда прозрачна жена с дълга рокля, стояща до дърветата, която държи нещо като камера или бинокъл.

инфо: izumitelno.com

Вижте още:

25 призрачни замъка

7 призрачни места, които приличат на сцени от научна фантастика

Девойка засне призрак в руините на абатство, където монаси за загинали от черна смърт

Жена и мъж твърдят, че са заснели призрак от кораба „Титаник“

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.