Тайни планове, които правителствата са се опитали да осъществят (част 1)

В историята има много откачени планове, които правителства и личности са искали да осъществят, но в крайна сметка са се отказали. Има и такива обаче, които колкото и невероятно да звучи, са били опитвани наистина и са постигали частичен успех.

Япония се е опитала да подпали САЩ с междуконтинентални балони

3

Точно преди Втората световна война японски учени пускат балони, за да измерят въздушните течения над Тихия океан. Тогава откриват, че ветровете пресичат океана на 9000м височина.

Понеже Япония скоро щяла да влезе в пряк двубой със САЩ, японците се опитват да превърнат това откритие в оръжие. Идеята била да се изпратят балони със запалителни устройства, които да подпалят огромни горски пожари в западните щати.

В края на 1944г японците действително пускат хиляди от тези балони от източна Япония. Стотици от тях успяват да стигнат до Америка. Предвид първоначалния план обаче, нанесените щети се оказват минимални. Трагично загива бременна жена с петте й деца.

Американското правителство се опасява, че информацията за тази атака би всяла паника сред обществото, затова я запазва в тайна. Краят на проекта идва, след като американците бомбардират водородните фабрики на Япония.

Нацистите се опитали да построят супер крепост

4

Помните ли базата на злодеите, която Капитан Америка щурмува в „Първият отмъстител“? Нацистите всъщност наистина са се опитали да построят такава.

Между 1943 и 1944г организация „Тот“, немската строителна организация, гради Куполът – огромна подземна база, от която нацистите щели непрестанно да бомбардират Лондон с ракети V-2. За щастие строежът е взривен, преди да влезе в употреба. Външната конструкция обаче все още стои и бетонният купол върху хълма напомня за миналото.

САЩ са използвали хербициди, за да разкрият позициите на виетнамците в джунглата

5

Всички сме чували за оранжевия агент и неговите ужасяващи ефекти върху виетнамските деца, но защо са пръскали толкова обилно с него? Оказва се, че САЩ, разгневени от способността на врага да се крие в джунглите, решават да го разкрият като унищожат зеленината с химикали.

Наречен операция „Ранч ханд“, проектът съществува от 1962 го 1971г и обхваща части от съседен Лаос, където виетнамците понякога бягат от американците.

Morkadis

Макар голяма част от разпръснатите 20 милиона тона хербициди да е оранжев агент, САЩ използва и други – розов, лилав, син и бял.

Успехът на операцията е само частичен. Въпреки откачените мащаби и цели на проекта, той не успява да разкрие повечето виетнамци, които разказват играта американците в джунглата.

Нацистите се опитали да унищожат британската икономика с фалшиви пари

6

Част от топ секретната операция „Бернхард“, схемата включвала изработването на перфектни фалшификати и инжектирането им в британската икономика, което да предизвика инфлация и да попречи на британското участие във войната.

Фалшификатите са изработени от затворници от концлагерите. Повече от 160 евреи са принудени да работят по проекта. Изненадващо, голяма част от тях оцеляват през войната.

Нацистите печатат повече от £100 трилиона, но се отказват от следващата част от плана – да ги пуснат от самолет. В крайна сметка дават фалшивите пари на своите шпиони, които ги харчат зад граница.

Британците отговарят на икономическата атака просто като изтеглят банкнотите с номинал по-голям от  £5. По-големите банкноти влизат отново в обръщение чак след 30 години.

инфо: iskamdaznam.com

Вижте още: 

БРИТАНСКИ УФОЛОГ НАПРАВИ СЕНЗАЦИОННО ИЗЯВЛЕНИЕ: ПРАВИТЕЛСТВОТО НА САЩ ОТДАВНА РАБОТИ С ИЗВЪНЗЕМНИ

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Един коментар
  1. Kalo Jan 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.