Най-противните десет професии в света

10

Докато си седите в чистия и топъл офис на удобен стол и се оплаквате от тежкия си живот и скучната работа, по света има хора, чиято професия изобщо не е за завиждане. Предлагаме ви да хвърлите поглед към някои не само неприятни, но дори и ужасяващи за повечето хора начини за препитание, пише „Труд“.

1. Чистач в канализация на Индия

Ракеш Саху изкарва около 100 долара месечно като чистач на канализация в Калкута през последните 10 години. Парите може и да са добри да преживяваш в Индия, но Саху прекарва по цял ден под земята, гмуркайки се в отходните води, мръсотия и човешки екскременти. “Униформата” му представлява единствено къси панталони. А инструментите, с които си служи, са мотика и ведро, завързано с въже, което колегите му изтеглят на повърхността.

2. Служител в порнокино

Плюсове в подобна работа може и да има за любителите на безплатно кино за възрастни. Но за всички останали това тежко и най-вече противно занимание може да се окаже непоносимо. След всяка прожекция трябва хванете гъбата и мопа и да обиколите всички кресла в залата. Работата не е за гнусливи. А и зрителският интерес се различава от обичайния. Може да се натъкнеш на извратени фенове на порното или на влюбени, решили да се отдадат на плътски удоволствия, докато трае филмът. Във всеки случай това не е професия, за която ще разкажеш на близките и приятелите си.

3. Еякулатор на животни

Тези мъченици на науката са заети с мастурбация на животни. Когато на изследователи им е нужна сперма за опити и проучвания и за целите на изкуственото осеменяване, на помощ идва нещастният работяга, в чиито задължения влиза доставяне на удоволствие на животните в името на науката. Професионалните им уреди не са много – стимулиране на простатата или използване на изкуствено влагалище.

4. Събирач на трупове

Не става дума за т.нар. чистачи, използвани от мафията след поръчкови или случайни убийства, а за прибиране на горките животни, прегазени на пътя от автомобили. Мнозинството от шофьорите не смятат, че четириногите заслужават внимание. Но ако на пътя останат животински тела и кръв, се появява отвратителна миризма, разпространяват се зарази и може да възникнат нови пътнотранспортни произшествия. Затова и службите за контрол на транспорта в някои държави наемат специални работници, които патрулират по магистралите и събират окървавените трупове на животни.

5. Оператор на мишена

Участието във военни маневри и обучения със сигурност е опасно. Но когато те сложат за “оператор на мишена”, т.е. да държиш мишената, докато някой се прицелва в нея на сантиметри от главата ти, рискът от нещастен случай нараства неимоверно. А може би за тази цел използват провинили се новобранци, които не са изпълнили заповедите на командирите си. Така или иначе тази задача е не просто неприятна или застрашаваща живота, но и със сигурност носи огромен стрес на натоварените с нея.

6. Дегустатор на храни за кучета и котки

Преди продажба храните за кучета и котки преминават през най-строг потребителски контрол. Поради обясними причини обаче той не се провежда от домашните ни питомци, а от човек. Саймън Алисън твърди, че харесва работата си като отговорник за контрола на качеството на храните, произвеждани от “Маркс&Спенсър”. Но това изобщо не означава, че работата е за всеки. Особено за тези с по-чувствителни стомаси.

7. Обонятелен професионалист

Професионални “носове” биват наемани от козметичната индустрия. Тяхната задача е да миришат подмишници и да проверяват аромата и трайността на широко рекламираните дезодоранти, които “траят по 24 часа дори след тежко спортно натоварване”. Интересно дали след работния ден на тези служители им е останало обоняние да се насладят на вечерята си, или губят апетит от натоварването в службата.

Morkadis

8. Рекламен „специалист“

Да работиш в рекламната сфера определено си е предизвикателство. Особено когато трябва да рекламираш даден продукт или услуга по улиците в горещ ден, облечен от горе до долу като хот-дог, сладолед или чаша. Освен монотонния работен ден и всекидневната разходка вероятно се налага и да ползваш услугите на асистент, който да ти помогне да съблечеш “костюма” си. Поне не е нужно да си търсиш специално облекло за маскарад, а в зависимост от рекламирания продукт може да ти свърши работа и за празника Вси светии.

9. Разгонвач на маймуни

Маймуните могат да бъдат истинска напаст за туристите и местните в Индия. Тормоз, кражби на лъскави предмети като фотоапарати и телефони – дори шишето с вода в ръката ти може да бъде издърпано и да изчезне безследно. Мъжът на снимката е нает да се дегизира като маймуна и неговата задача е борба с инвазията от макаци. Негови колеги работят в сафари парковете, където маймуните непрестанно се опитват да се покатерят върху автомобилите, за да се повозят. Под палещите лъчи на слънцето, въоръжени с дълги палки, те преследват по цял ден немирните и неуморни животни.

10. Охрана на Бъкингам

Охраната на Бъкингамския дворец се смята за най-злочестата в цялата британска армия. Всички преминали през нея са съгласни, че тази работа е тягостна, изморителна, монотонна и съвсем не е престижна. И в действителност тази служба е скучна и тежка. По няколко часа на ден войниците изкарват в почистване на мундира си и полиране на обувките до пълен блясък. Преди всеки караул имат по няколко проверки на бойната готовност и при най-малкия проблем получават наказания.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook  

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.