Най-страшният остров на света – място за карантина и масови гробове

Снимка: pochivkablitz.bg

Твърди се, че дори и в наши дни човешката пепел от кремациите съставлява над 50% от почвата там

Ако си мислите, че самоизолирането по време на пандемията от коронавирус е нещо ужасно, вижте този остров, обявен за най-призрачния на планетата. Тук хората били изпращани да се изолират по време на чумата.

Италианският остров Повелия, намиращ се до бреговете на Венеция и Лидо, е получил прозвището си „Остров на призраците“ заради ужасяващата си история. Тук хората били довличани насила докато ритали и крещели, когато покажели и най-леките симптоми на „черната смърт“, твърдят местните легенди.

Снимка: pochivkablitz.bg

Това малко парче земя било използвано за масови гробове, в които се смята, че са погребани около 160 000 души, след като телата им били изгорени, за да се предтоврати разпространението на болестта.

Твърди се, че дори и в наши дни човешката пепел от тези кремации съставлява над 50% от почвата на острова.

Снимка: pochivkablitz.bg

Районът е непокътнат от десетилетия. Британски изследователи го посетиха и показаха кадри от бившата психиатрична болница, където са извършвани ужасяващи експерименти, включително лоботомия, през 20-те години на 20-и век. Лекар, побъркал се в болницата, накрая се самоубил като се хвърлил от камбанарията.

Могат да се видят изгниващите изоставени сгради, район с масов гроб и предмети като стари легла и вани. Има и няколко големи контейнера, в които се предполага, че са били горени тела.

Снимка: pochivkablitz.bg

„Беше много, много зловещо. Можеш да видиш, че дори таксиметровият шофьор е уплашен, не от полицията, а от самото място. Той не можеше да си тръгне по-бързо“, разказва Мат Надин.

„Островът е пълен с толкова мрачна история, адски много хора са умрели тук и имаш усещането за ужаса, който се е случил, докато се разхождаш. Горили са всички тела и ги оставяли на място. Островът никога не е бил разчистван и всичко е оставено така, както е било. По-късно, когато бил превърнат в лудница, и понеже хората били затваряни тук далеч от любопитни очи, започнали да експериментират с тях, ужасни, ужасни неща“, обяснява той.

„Личи си, че тук никой не е стъпвал от години, защото няма графити ли нещо подобно, всичко се разпада естествено. Природата е поела контрола и изглеждаше типично като за филм на ужасите с всички увивни и пълзящи растения. Определено е изживяване, което няма да забравя скоро“, казва още той в клипа си, качен в YouTube.

Morkadis

източник: pochivkablitz.bg

Вижте още:

Тайнственият остров в Кения, от който никой не се завръща

Цивилизация, погълната от джунглата: зловещата история на остров Рос

Женският остров Кихну – последният истински матриархат в Европа

Остров Гунканджима – призрачният град

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.