НАСА сензационно: До 2030-та година на Марс ще живеят хора бе да са зависими от Земята

марс
„Съвсем скоро ще видим американски астронавт на Марс. Никога не сме били толкова близо до този исторически момент“, заяви Чарлз Болден от НАСА, цитиран от световните медии. Агенция вече работи по нов тип космически кораби, които ще зползват, освен класическо гориво, слънчева енергия.

Поводът за изявлението бе публикувания от американската космическа агенция амбициозен план за колонизиране на Червената планета. Според него до 2030 година там ще има присъствие на хора, които ще живеят, без да са пряко зависими от Земята.

Дългото пътуване към Марс и стартът на постоянната колония са разделени на три фази. Непосредствено през следващото десетилетие учените ще търсят начини да преодолеят космическата радиация, която е пагубна за всяко живо същество.

инфо: blitz.bg

Вижте още:

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви!

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.