На Игнажден влизаме в нов 29 годишен цикъл свързан с Мисията на България за духовно пробуждане

беглигташ

Днес, 20 декември – Игнажден, е ден с особено значение в българският празничен календар. Предците ни са смятали, че от 20 декември започва Нова година и са вярвали, че този ден е изпълнен с магическа сила, следели са всички символи и знаци и са извършвали ритуали. Това е денят в който се ражда Новото слънце, което дава живот и обновление както на Земята, така и на Душата. Не случайно от Игнажден (20.12) до 31.12 остават 12 дена. Всеки един от тези дни показва какво ще бъде времето през 12-те месеца от Новата година, като на 20.12 се определя времето през януари и така до 31.12 те вървят в хронологичен ред.

Зимното Слънцестоене, с което започва новият сезон присъства във всички древни духовни традиции като празник на надделяването на Светлината над Мрака. Това е тържество на Божественото Женско начало и нейното проявление вътре в нас. Настъпва времето за израстване на вътрешната ни Божествена душа, която може да започне да събира сили и идеи и те да се родят с настъпването на друг важенпразник през годината –  Пролетното равноденствие. Именно зимни месеци са свързани с нашия интимен духовен живот и външният мрак създава условия за израстване на вътрешната светлина, с която пробуждаме и вътрешния си Аз.

Споделяме и посланието на д-р Светла Балтова за днешния ден:

На 20-ти декември 2017 година в 6:49 часа местно време започна новият Сатурнов цикъл, влизането на Сатурн в Козирог, което съвпада с Игнажден, както го празнуваме сега. На този ден е важно кой ще прекрачи прага на къщата пръв и по него се разбира каква ще бъде годината. (В древния календар на българите този ден е бил 21-ви – зимното слънцестоене).

Нека да повдигнем съзнанието си за няколко минути с молитва и да пожелаем една светла, успешна година за България и света за всеки от нас и нашите семейства.

Нека с влизането на Сатурн в новия, 29 годишен цикъл, да се изявят най-висшите характеристики на тази планетна сфера и на знака на ученика в земното училище – Козирог: Мъдрост, Правда, стремеж към духовните върхове, търпение, устойчивост, силна воля, честност, почтеност, вярност, точност, трудолюбие.И да се изпълни заложеното в плана на Небето за България!

„Само светлият път на Мъдростта води към Истината. В Истината е скрит животът“.

Учителя

инфо: portal12.bg

Вижте още:

5 енергийни места, които да посетите в България

Най-зловещите места в България, от които те побиват тръпки

Най-демоничната и озадачаваща пещера в България крие неподозирани и смъртоносни тайни

Магическата вода бори заболявания-бичове за хората! Вижте къде в България има лечебни извори!

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.