На 25 – млади, а вече депресирани

депресия

Средата на 20-те години е особен период в живота на всеки човек. Времето, което някога е било период на удовлетвореност, се е превърнало във време на объркваща несигурност за младите хора, които се чувстват заклещени в постоянно юношество.

Необвързани, без видим признак да срещнете половинката си скоро? Далеч от това да се изкачите в кариерната стълбица? Нямате представа какво се случва в живота ви? Добре дошли! Вие сте в кризата на 25-годишните, пише британското издание „Индипендънт“ (Independent).

Не се притеснявайте, защото не се единствените. Това вече се превръща в тенденция.

 

Когато сте в такава криза, невинаги го осъзнавате. Ето няколко признака, по които да познаете състоянието:

1. Започвате да си задавате въпроси за целта в живота. Защо си ме пратил на тази Земя, Господи? Какъв е смисълът на съществуването ми?

2. Разочаровани сте от факта, че не намирате отговори на тези въпроси.

3. Ужасени сте от мисълта, че най-хубавите ви години са зад гърба ви, а вие чувствате, че все още нищо не сте направили с живота си.

Помните ли как на 15 си представяхте живота на 25 … това ви натъжава.

4. Социалните мрежи ви притесняват, вие откачате всеки път, когато някой публикува снимка на годежен пръстен или новородено бебе, въпреки че все още не искате брак и деца.

5. Не спирате да си повтаряте, че 25 са новите 21 години и няма да спрете да го казвате и пишеше, докато всички не се съгласят с вас.

6. Раздвоени сте между желанието да пораснете, както трябва и желанието родителите ви да се грижат за вас завинаги,

а вие да живеете в сигурност и комфорт.

7. Чувствате нужда да избягате по някакъв начин.

Morkadis

8. Разкъсвате се между: „По дяволите работата, отивам да обиколя света докато мога“ и „Мамка му, трябва да се изкача в служебната йерархия и да работя усилено, за да имам някакъв успех в живота“.

9. Обидени сте, когато ви поискат личната карта, но сте още по-обидени, когато не я поискат.

10. Купувате си страшно скъпа чанта или технологична джаджа, само защото искате да покажете, че можете, въпреки че не сте сигурни дали ще можете да си платите наема този месец.

11. Не знаете дали трябва да излизате по срещи или просто да се забавлявате с приятели, за да срещнете половинката си, защото всеки ви дава различен съвет.

12. Осъзнавате, че вашата временна работа някак си продължава вече три години.

13. Докато някога вие и приятелите ви сте били група бедни тийнейджъри, на 25 осъзнавате, че тези от приятелите ви, които работят в по-високо платените професии вероятно винаги ще бъдат по-богати от вас и разликата ще се увеличава, което е доста гадно.

Въпреки че сега може да се чувствате зле, драги 25-годишни не забравяйте, че най-важното в живота не е пари или брак, или което и да е от нещата, на които сега обръщате такова голямо внимание. Най-хубавото е, че не е и състезание.

Вярно е, че вашите 20 години не са като 20-те на родителите ви, но въпреки всичко това винаги е бил период, в който човек взема решение кой иска да бъде и какво иска да направи в живота си. Ще стигнете до там.

инфо: vesti.bg

Вижте още:

 

 

 

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу. Благодарим Ви!

  Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.