Небесните любовници Венера и Марс в опозиция

pixabay.com

Понякога се случва така, че Венера и Марс – небесните любовници – ту се събират, ту се сблъскват един с друг, като във всяка една любовна връзка. Днес 1 декември отново се случва, когато имаме аспект опозиция, който се повтаря на всеки две години. Влиянието на аспекта ще продължи няколко дни, през които двете планети взаимно си изсмукват енергията. Те се взират един в друг, това предизвиква напрежение и създават състояние на разочарование, особено между мъжът и жената.

Марс представлява мъжа, мъжката сила, желанието за завладяване, този, който се бори, за да получи това, което иска, страстта, секса, огъня, който изгаря всичко, което намери. Марс е активната сила.

Венера олицетворява жената, женствеността, сантимента, начина да обичаш и да се отдаваш на другите, красотата, естетическия вкус, предразположението да получиш това, което ти се предлага. Венера е възприемащата сила.

От една страна Марс в Близнаци е много бавен, в ретрограден ход. От друга страна, Венера, която е в противоположния знак Стрелец се нуждае и търси приключения, иска да разпалва онези горещи страсти, които Марс сега държи под контрол. Силата и желанията да се изправят един срещу друг.

Нормалният ефект от този транзит е да стимулира сексуалната и творческата енергия. Той е в полза на онези сексуални отношения, в които има хармония между двамата партньори. Но когато в една връзка съществува напрежение, могат да възникнат трудности. Когато има сериозни проблеми в една връзка, които пречат на пълното сексуално изразяване, или ако връзката няма сексуална основа, могат да възникнат конфликти между двамата.

Енергиите на Марс, които не намират сексуален изход през Венера, се трансформират в конфликтни енергии. Ако човек не намери себеизразяване в сексуалната връзка, той превръща марсианските енергии в конфликти. Или проявата на секс в този случай е чисто егоистичен факт.

Ако в този момент не сме в любовна връзка, всеки човек от противоположния пол ни привлича безразборно. Така че нека обърнем внимание на връзките, които започват под това влияние: ние търсим сексуален изход, без да обръщаме твърде много внимание на съображенията за съвместимост.

Ако сте във връзка, объркването, усложненията, недоразуменията могат да се избегнат или бъдат разрешени, единствено ако споразумението е удовлетворяващо за двете страни, а това изисква компромиси. Нужни са голямо съзнание, търпение и толерантност.

източник: novini.bg

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.