Невероятният случай на Нина Кулагина

Психокинезията или способността да се манипулират предмети с ума, е трудно доказуема дарба. Чували ли сте за Ури Гелър – световноизвестният екстрасенс и илюзионист, постигнал слава през 70-те години на миналия век с привидно невероятната си способност да огъва лъжички, без нищо друго, освен със силата на ума си?

В началото на кариерата му редица учени стигат до заключението, че Гелър наистина притежава психически и психокинетични способности. Спорът за свръхестествената му сила обаче се развихря, след като редица сценични магьосници, сред които Крис Ангел, твърдят, че способностите на Гелър са просто магически трикове.

По-неясни и по-застрашителни от тези опити за разкриване е случаят на Нина Кулагина. Женски войник в съветската Червена армия, Кулагина установила, че когато се ядоса, активността на политерапията се проявява в стаята около нея. След известно време тя започва да усеща, че силата, която е била отговорна за движещите се предмети, идва от нея, а не от дух.

С практиката тя се научила да фокусира силата си и да премества предмети по желание. Съветският учен Едуард Наумов е сред първите, които изпробват твърденията ѝ, като за целта разпръснал кибритени клечки на масата пред нея. Изпадналата в транс Нина разперила ръце над тях и в рамките на секунди те се преместили в ъгъла на масата на купчинка, след което паднали на пода една по една.

След време Нина е тествана от д-р Генадий Сергеев, който прави повече от 60 филма за нея, показващи наяве нейните психокинетични способности. В част от тях, от разстояние, Нина манипулира счупено яйце в резервоар с вода, отделяйки жълтъка от белтъка, като премества всяко от тях до противоположните страни на резервоара.

В друг експеримент Нина Кулагина демонстрира, че способностите ѝ се простират отвъд движещите се неживи предмети до манипулирането на живи клетки. Тя показва, че е способна да убива жаби, спирайки сърдечната им дейност със силата на мисълта си.

По време на сеансите Сергеев измерва очевидно доста силно електростатично поле около Кулагина, като по време на експеримента с яйцето е установено, че това поле има пулс от четири цикъла в секунда, когато жълтъкът и белтъкът са в движение. Освен това, докато траели тестовете, Кулагина била подложена на силен физически и емоционален стрес по време на движенията. Сергеев стига до заключението, че тя има способността да магнетизира обекти, дори и предмети, които не са магнитни, и да ги привлича или отблъсква от себе си.

Използването на тази мощна енергия се отразява сериозно на Нина Кулагина. Тя съобщава, че знае кога силата ще дойде с остра болка в гръбнака и замъглено зрение. В края на 70-те години Кулагина преживява почти фатален инфаркт, който може да е свързан с нейните психокинетични способности. Медицински прегледи показват, че страда от неравномерна сърдечна дейност, проблеми с ендокринната система и някои симптоми на диабет. Имала е също болки в крайниците, координационни проблеми и замаяност, всички свързани от съветски изследователи с използването на нейните психокинетични способности. Нина Кулагина прекратила психическите си активности след края на 70-те и починала през 1990 г.

Критиките на скептиците на Кулагина изглеждат безпочвени. Те твърдят, че експериментите на съветския учен не са били извършени в контролирана среда и че способностите ѝ биха могли да се дължат на трикове с ръцете. Но как е възможно само ловкостта да е отговорна за разделянето на яйчените жълтъци и белтъци в резервоар с вода, намиращ се на няколко метра от манипулатора?

Явно експериментите ѝ не са били разгледани по подходящ начин. Освен това скептиците твърдят, че съветският учен е имал мотив да фалшифицира всичко това, за да се конкурира с изследванията на американското правителство относно психичните явления. Странно, това е теория на конспирацията, обърната от скептиците, което очевидно е проблем сам по себе си.

Дали Съветският съюз е фалшифицирал свръхуменията на Нина Кулагина, или тя наистина е имала дълбоки психокинетични способности, остава мистерия.

инфо: sanovnik.bg

Вижте още:

Как да активираме пророческите си заложби

Телепатия, ясновидство, телекинеза или шесто чувство

Тайните на телепатията

Феноменът на ясновидството все още не е разгадан

За още интересни новини харесайте страницата ни във Facebook  тук

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.