Тайните на телепатията

телепатияЗа телепатията днес се знае, че е като симптом на интуицията. Представлява възможността да предаваме и приемаме мисли и чувства без намесата на основните пет сетива: слух, зрение, обоняние, вкус и осезание.

Идва от древногръцки и се превежда като „теле” – далече и „патос” – път, насока. Когато се говори за четене на мисли се има предвид умствена телепатия. А науката, занимаваща се с телепатията е парапсихологията.

Навярно всеки може да си спомни случай от живота си, в който е имал усещането за телепатия. Нещо те кара да погледнеш към таблета си точно в момент, в който получаваш имейл или съобщение, сякаш някой иска точно в този момент да го забележиш. И много подобни необясними усещания.

Съществуването на това явление – телепатията се потвърждава от редица научни изследвания. Изненада за учените е бил резултат от експеримент, в който неопитни лица могат да усещат, когато някой е насочил поглед към тях отстрани, макар те да са със завързани очи! А при друго голямо изследване е проучена възможността за наблюдаване на обект от голямо разстояние. Неслучайно ЦРУ е вложило в тази насока милиони долари за един и същ експеримент и то безброй много пъти, а именно: „приемник” е трябвало да опише подробно ситуация, картина, случка, които на разстояние от стотици и хиляди километри, е видял друг човек – „наблюдателят”.

Сравнена с другите форми на интуицията, процесът телепатия е най-активната форма. Всичките ви чувства и мисли влияят на заобикалящия ви свят, дори и да сте сами у дома. Телепатията не се контролира само от съзнанието. Например не можете да принудите някой насила да мисли за вас или пък да ви се обади по телефона. Но с помощта на всички сетива може и да успеете: първо почувствайте мисълта си, представете си я, чуйте я даже, влезте напълно в кожата на отсрещния с метода на второто „аз”.

Телепатията е едно от най-успешно документираните явления. В „Института за крайни области на психологията” е проведен следния опит: получател и изпращач са били настанени в различни стаи. Първият участник наблюдава видео, докато за другия видеото е заглушено с червена светлина и шум. Получателят трябвало да свърже „виденията” си с един от 4 клипа. В експеримента взели участие 82 студента, като вероятността за случайни съвпадения е 26% и за доказателство може да се разглежда резултат над 31%. Резултатът бил 33%.

Много обширно е документирана и телепатията между животни и хора. Например при кучетата, които чувстват, когато стопанинът им се прибира вкъщи много преди той да е отворил входната врата.
Все още не е изяснено как работи телепатията, макар мнозина да опитват да я обяснят с ефекта на морфологичните полета. Тази теория се развива от британеца Р. Шелдрейк, който твърди, че неживата материя и живите същества имат достъп до всякаква предишна информация и опит. Установено е, че е възможна комуникацията с други същества, но ясен, отчетлив разговор, както при среща очи в очи е невъзможен.

инфо: http://www.chudesa.net/

Ако тази статия Ви харесва, помогнете ни да я популяризираме чрез бутончетата за споделяне отдолу.

Благодарим Ви! 

Последвайте ни във Facebook

18 коментара
 1. Анонимен 10 години ago
  • Анонимен 10 години ago
   • Анонимен 10 години ago
 2. Анонимен 10 години ago
 3. t 10 години ago
 4. Zhang Ziyi fan 10 години ago
 5. Анонимен 10 години ago
 6. Анонимен 10 години ago
 7. Анонимен 10 години ago
 8. Анонимен 10 години ago
 9. Анонимен 10 години ago
 10. Rumi Grigorova 10 години ago
 11. ;) 10 години ago
 12. Black Prince 9 години ago
 13. Анонимен 9 години ago
 14. Човек, занимаващ се с наука 8 години ago

Оставете коментар

Писането на кирилица е силно препоръчително.

Сайтът не носи отговорност за съдържанието на коментарите и мненията, изказани в тях. Запазваме си правото да изтриваме коментари, които съдържат обидни или нецензурни изрази, които представляват явна или скрита реклама и които преценим за неподходящи по някаква друга причина.

Моля, обърнете внимание, че коментарите не са начин за връзка с нашия сайт. В случай, че искате да се свържете с нас, моля ползвайте за това секцията Контакти.